НАЧАЛО ЗДРАВЕ Премахнете брадавиците с помощта на тази съставка!

Премахнете брадавиците с помощта на тази съставка!

0
Премахнете брадавиците с помощта на тази съставка!
Премахнете брадавиците с помощта на тази съставка!

Почти всеки един от нас е изправен пред подобен проблем, тъй като брадавиците – меката кожа, наподобяваща глава на карфиол, по-често се срещат в областта на шията, но също могат да се появят по слабините, ръцете, гърдите и подмишниците.

Въпреки че те не са опасни, със сигурност предизвикат огромен дискомфорт.

Брадавиците са доброкачествени, известни са и като акрохордон. Те са по-често срещани сред хора на средна възраст.

Брадавиците обикновено се появяват в подмишниците и слабините, но някои хора ги получават по гърдите, клепачите и шията. С други думи, брадавиците се появяват в областите, в които кожата се сгъва или трие от облеклото.

Те се появяват по няколко причини, включително генетика, затлъстяване и диабет. При бременните жени, това може да се случи поради техните хормонални промени.

Затлъстяването е един от най-често срещаните причини за брадавици.

Рязането и замразяването са сред най-често използваните методи за отстраняването на брадавици. Но, за щастие, има по-малко сложен начин да се отървете от тях, а вие дори не трябва да посещавате вашия дерматолог.

Използвайте ябълков оцет за отстраняване на брадавици.

Ябълковият оцет е един от най-ефективните средства, когато става въпрос за премахване на брадавици, поради високото му съдържание на киселина.

Вижте още: Защо да смесвате ябълков оцет и сода за хляб?

Бъдете внимателни, когато се отървавате от брадавици върху клепачите.

Нанасяйте го 2-3 пъти на ден в продължение на седмица върху засегнатите райони. Навлажнете памучен тампон с оцет и го приложете директно към брадавицата. Закрепете с бинт.