Черният мехлем отдавна се използва като естествено средство поради неговия терапевтичен ефект. Той е бил използван за премахване на токсините и на всички чужди тела, които са се настанили в кожата.

Този естествен агент е смес от смола или активен въглен, восъци и масла. Активният въглен е всъщност една от основните съставки на това природно лекарство. В допълнение, е установено, че той лекува всякакви дребни проблеми с кожата и й помага да се излекува по-бързо.

Терапевтичният ефект на мехлема:

Този невероятен мехлем може да излекува всякакъв вид дребни проблеми с кожата като обриви и изгаряния. Амишите са го използвали, за да елиминират токсините и чуждия материал, включително металните или дървените трески, забити в кожата.

Можете да го използвате, за да премахнете парчета стъкло и трънчета, облекчава симптомите при ухапване на паяк или ухапване от насекоми.

Можете да използвате този мехлем, ако сте имали неприятна среща с отровен бръшлян или дъб. Също така е ефективен при лечение на врастнали нокти на краката.

Можете да го използвате и за лечение на рак на кожата. Но, не го бъркайте с черния лечебен мехлем, който лекува леки кожни проблеми, а използвайте този за сериозни заболявания, включително и рак на кожата.

Важно е да знаете, че черният балсам е спорно средство за рака на кожата. Това означава, че все още няма потвърдена ефикасност.

Сангвинарията е една от основните му компоненти, която е била използвана в лечението на плоскоклетъчен и базално-клетъчен карцином на кожата. Но имайте предвид, че този инструмент не е научно потвърден.

Необходими съставки:

10 капки масло от невен – масло с антибактериални, овлажняващи и противовъзпалителни свойства, което може да ускори зарастването на раните.

2 чаени лъжички пчелен восък – действа като свързващо вещество, като по този начин подобрява структурата на мехлема.

3 супени лъжици бентонитова глина – бентонитовата глина е отговорна за ниското съдържание на мазнини.

3 супени лъжици активен въглен – той намалява усещането за парене, причинено от ухапване от насекоми и премахва чуждите вещества и токсините от кожата.

1/2 чаша сурово, органично кокосово масло – кокосовото масло е антисептично, антибактериално, противовъзпалително средство и овлажнява кожата, като по този начин ускорява заздравяването й.

1/2 чаша рициново масло – мощните овлажняващи и противовъзпалителни свойства на рициновото масло предотвратяват или намаляват акнето.

Получаване:

Разбъркайте етеричните масла, бентонитовата глина и активният въглен в голяма купа.

Разтопете пчелния восък и го смесете с маслото от невен. Можете да поставите стъклена купа в тенджера с гореща вода на водна баня.

Вижте още: Здравословна напитка премахва острите болки в ставите!

Смесете топлия восък с всички съставки и след това прехвърлете мехлема в стъклен буркан. Накрая, оставете да се охлади.

Трябва да съхранявате мехлема в запечатан стъклен буркан. Пазете далеч от пряка слънчева светлина. Можете да използвате мехлема няколко седмици.