НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Кухнята ви ще заблести, след като приложите тези съвети!

Кухнята ви ще заблести, след като приложите тези съвети!

0
Кухнята ви ще заблести, след като приложите тези съвети!
Кухнята ви ще заблести, след като приложите тези съвети!

Малко хора изпитват удоволствие от миенето на кухнята… Почистването на аспиратора, хладилника и плочките в кухнята понякога води домакините до тиха истерия. Нашето издание предлага на вашето внимание няколко домакински трикове, които ще ви помогнат в почистването на неща, които изглеждат невъзможни за измиване.

Как да почистите кухнята?

Премахнете мазнините и мръсотията от аспиратора в рамките на 15 минути! За да направите това, първо трябва да отстраните решетката. След това можете да пристъпите към процеса на почистване, като я оставите за 15 минути в разтвор от вода, сол и лимонена киселина (в 1 литър вода смесете 4 супени лъжици сол и 3 супени лъжици лимонена киселина). Ако мазнините и саждите не могат да бъдат отстранени по този начин, опитайте се да оставите решетката във врящ разтвор.

Почистете загорелия тиган с помощта на активен въглен! За тази цел е необходимо да го смелите на прах и да посипете с него нужното място. След 20 минути добавете към тигана малко студена вода. След около половин час можете да измиете съда и да премахнете остатъците от лекарството.

Всеки собственик на кафеварка знае, че нагревателя на устройството винаги трябва да се чисти. Но какво, ако има все още остатъци от храна? Почистете нагревателния елемент с чист парцал и сода. След това с чиста влажна кърпа оберете остатъците от средството и избършете нагревателния елемент.

Измийте хладилника и премахнете неприятните миризми с разтвор от оцет и вода в равни пропорции. След измиване ви препоръчваме да не използвате хладилника и да го оставите да ерозира в продължение на няколко часа. Друг по-радикален метод е почистването с амоняк. След избърсване на стените се препоръчва да оставите хладилника отворен през целия ден.

Измийте мазнините в кухнята по плочките с това ефективно решение. За да направите разтвора смесете в 4 литра топла вода 4 супени лъжици боракс, 100 мл оцет и 100 мл течен амоняк. Навлажнете замърсената повърхност и леко разтрийте. Плочките ще блеснат като на магия!

Почистете кухненските шкафове от грозните мазнини със смес от растително масло и сода за хляб (съставките трябва да се смесят в равни пропорции). Нанесете средството върху замърсената повърхност и позволете да реагира за 30 минути. След този период трябва да използвате гъба, за да премахнете сместа.

Най-лесният начин за бързо почистване на блендера! За да направите това, веднага след употреба на устройството, добавете в купата малко вода и няколко капки препарат за миене на съдове. След това пуснете блендера и задръжте бутона за 20 секунди. Изплакнете с вода.

Според кулинарните съвети не се препоръчва да използвате мелницата за кафе за смилане на подправки, тъй като етеричните масла, които се освобождават, попиват аромата на кафе. Ако сте направили тази грешка, не се притеснявайте. За да се справите със ситуацията, пуснете през машината шепа суров ориз.

Почистете рендето за сирене с помощта на обикновена четка за рисуване. Твърдата четка лесно премахва остатъците от сирене, кашкавал и другите продукти.

Старата кофа за боклук също трябва да бъде почистена! За да направите това, трябва да си приготвите лед от смес на вода и оцет в равни пропорции, а след това да го поставете в кофата. Когато ледът се стопи, контейнерът се изплаква с течаща вода.

Вижте още: Как банята ви да заблести от чистота само за 5 минути

Премахнете следите от кафе върху порцелана със смес от оцет и сол. Съставките трябва да бъдат в равни части и да се приложат върху замърсените места (още по-добре е, ако накиснете съдовете). След 30 минути трябва да измиете посудата.

Как да поддържаме чистотата в кухнята? Не забравяйте да споделите с приятелите си тези съвети!