Трудно е да се повярва, но алуминиевото фолио е било решение на общите проблеми в здравето в продължение на цялата си история. Това важи особено за китайските и руските общества. Известно е, че алуминиевото фолио регулира меридианите – биологични пътища на тялото, през които текат енергийните потоци. По този начин, уникалният му химически състав допринася за невероятните му лечебни способности. Вместо да използвате алуминиевото фолио за обичайното приготвяне на храна, се опитайте да го използвате за някое от следните ползи за здравето.

1) Успокоява болките в ставите.

Алуминиевото фолио успокоява отлично болките в ставите, които обикновено са придружени от състояния като артрит. Увийте алуминиево фолио около засегнатите стави с помощта на бинт. Ако е възможно, останете така през нощта. Повторете този процес най-малко десет дни, след което направете двуседмична почивка. Повторете лечението, ако болката продължава.

2) Облекчава изгарянията.

Алуминиевото фолио съдържа елементи, които помагат, когато става дума за облекчаване на болката от  рани от изгаряне. Смята се, че използването на алуминиевото фолио за изгаряния дава значително по-добри резултати в сравнение с други методи. За да използвате ефективно, промийте със студена вода раната, а след това я избършете с мека кърпа. След това нанесете крем против изгаряния и покрийте със стерилна марля. Използвайте алуминиево фолио за увиване на марлята и след това го закрепете с бинт. Не сваляйте превръзката, докато болката не изчезне напълно.

3) Лекува настинки.

Знаете ли как да лекувате настинка, без да прибягвате до антибиотици? Това е важно, ако вземате предвид потенциално вредните въздействия на антибиотиците на регулярна основа. Използването на алуминиево фолио е едно от най-добрите решения за лечение на простудни заболявания. Увийте краката си в пет слоя алуминиево фолио и оставете за около час. Дайте почивка на краката си най-малко два часа преди да повторите процеса. Повтаряйте процедурата най-малко три пъти на ден в продължение на седем дни или докато не се възстановите.

4) Умора.

Вековната традиция на използването на алуминиево фолио с цел премахване на умората е призната от експерти от цял ​​свят. Поставете няколко ленти от алуминиево фолио във фризера в продължение на 2-4 часа, след това поставете студеното фолио на лицето. Поставянето на студените ленти от алуминиево фолио върху бузите и клепачите дава най-добри резултати. Оставете фолиото на мястото, докато не почувствате отпускане на мускулите. Вие ще забележите, че вече нямате симптомите на умора или безсъние при премахване на фолиото.

5) Лечение на ишиас.

Болката, свързана с ишиас, обикновено се описва като усещане за парене. Търсенето на медицинска помощ е може би най-широко използваният вариант за лечение на такава болка. Въпреки това, увиването на краката с алуминиево фолио помага за облекчаване на болките в седалищния нерв. Дръжте фолиото около 12 часа, като повтаряте процеса в продължение на 12 дни, преди да направите пауза от една седмица.

6) Лекува следоперативни белези.

Използването на алуминиево фолио също помага за премахване на белезите, които обикновено се появяват след нараняване или операция. Точно както заздравяването на рани от изгаряне, фолиото помага да ускорите заздравяването на белезите. Опаковането и надеждната превръзка на засегнатите части на тялото ви помага за по-бързата регенерация на клетките на кожата. По този начин, вашите следоперативни рани ще зарастнат, без да оставят нежелани белези.

7) Успокоява възпаленията.

Използването на алуминиево фолио облекчава възпалението, което също е една от причините да помага за премахването на обикновената настинка. Увийте най-малко пет слоя алуминиево фолио около възпалената област на тялото си и го оставете за около два часа. Дайте си почивка преди да повторите процедурата два пъти на ден. Повтаряйте, докато възпалението стихне.

Вижте още: Забравете за проблемите на краката си с този трик!

8) Лекува фантомни болки.

Ако изпитвате болка, причината за която не можете да си обясните, алуминиевото фолио може да бъде решение. Увийте няколко слоя алуминиево фолио около засегнатата област. Използвайте медицинска превръзка да го закрепите на точното място. Премахнете веднага щом болката премине.

Заключение:

Използването на алуминиево фолио като медикамент за някои общи заболявания и болки няма странични ефекти. В допълнение, алуминиевото фолио е лесно да се намери. Като се има предвид неговата наличност, както и общата липса на странични ефекти, е необходимо непременно да го използвате като средство за защита.