НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Не се тревожете за вашите чаши в мивката! Ето защо!

Не се тревожете за вашите чаши в мивката! Ето защо!

0
Не се тревожете за вашите чаши в мивката! Ето защо!
Не се тревожете за вашите чаши в мивката! Ето защо!

Оказва се, че такъв незначителен проблем, като миенето на чаши, разделя на две половини човечеството. Някои хора смятат, че мръсната чаша е знак за небрежност и пълна липса на хигиена. Но други казват: мръсната чаша – това е нормално! Сипете няколко чаени листа и налейте отново. Красота!

Решихме да ви разкрием каква е тайната тези чаши все още да не е препоръчително да се мият.

Не се тревожете за вашите чаши в мивката! Ето защо!

Правила за миенето на съдове

Напоследък има слух, че не измиването на чашата след всяко пиене на чаша кафе или чай е много по-хигиенично от редовното измиване. Гъбата за миене на чинии е едно от най-мръсните неща, независимо дали става въпрос за дома или кухнята на офиса. И поради чистотата на гъбата се появява действително въпроса: да миете или да не миете?

Ако решите да не миете чашата, тогава трябва да знаете, че дори и при използването на не много чиста чаша си има своите правила!

Тази чаша не може да бъде споделяна. Тя е единствено ваша!

Чашата може да не се мие, ако пиете кафе или чай без захар, мляко или сметана. В противен случай, в рамките на 7 дни ще се образува малка, но собствена колония от мухъл.

Като следвате тези правила, няма нужда да се тревожите за здравословното си състояние. Дори и да пиете от чаша, докато сте болни, вредителите със сигурност няма да ви ударят отново.

Но ако все още не ви харесва идеята да пиете от мръсна чаша, ето някои ефективни съвети как да запазите любимите си съдове чисти и как най-лесно да се отървете от петната от кафе.

1) Разбъркайте равно количество оцет и вода. Получената смес оставете в мръсната чаша продължение на 1 час. След това просто подсушете с кухненска гъба. Лесно!

2) Малко посолени кори от цитрусови плодове лесно премахват упоритите петна от любимите ви чаши.

3) Смесете малко сода и сол и внимателно почистете замърсената повърхност с гъба. Това е много ефективен начин да се отървете от досадните петна.

Вижте още: Да премахнем петната от твърдата вода бързо и почти без пари!

Не забравяйте, че пиенето от не измити чаши не е престъпление! Така че се наслаждавайте на любимата си топла напитка без никакво чувство за вина.

Ако мислите, че статията е интересна, я споделете с приятелите си.