НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистване на банята: Съвети за перфектни резултати!

Почистване на банята: Съвети за перфектни резултати!

0
Почистване на банята: Съвети за перфектни резултати!
Почистване на банята: Съвети за перфектни резултати!

Почистването на банята е може би най-трудното задължение. Навсякъде има коса, плесен и гъбички. Така че, когато искате да почистите банята, можете да го направите по-внимателно.

Определено ви се иска процеса на почистване да бъде прост. Е, тук са събрани 10 начина за почистване на банята, които ще ви улеснят определено.

Душ

В един обикновен найлонов плик изсипете чаша вода и оцет и след това го закрепете върху душа. Оставете за 30 минути и след това изплакнете с топла вода.

Завесата пред душа

Смесете половин литър белина с 2 супени лъжици течен препарат за миене на съдове в спрей бутилка и напръскайте цялата завеса. Нека сместа престои няколко минути, преди да я измиете. Тя ще почисти и дезинфекцира вашите завеси.

Хромирани кранове

Нанесете крем за бръснене върху хромираните кранове и ги избършете с влажна кърпа. Те отново ще станат идеално чисти.

Огледало

То може да се напръска с разтвор от сода за хляб и водороден пероксид. След това избършете с гъба: ще имате най-блестящото огледало без петна. Можете да използвате крем за бръснене, за да избегнете изпотяване на огледалото след душа.

Запушена мивка

Поставете една или две таблетки аспирин в мивката и го залейте с чаша оцет. След няколко минути изплакнете с гореща вода.

Таван

Потопете мопа в разтвор от оцет и топла вода и почистете тавана. Сместа ще го почисти и ще премахне праха. Трябва да използвате защитни очила, за да предотвратите нараняване на очите при този вид процедура.

Вана

Дезинфекцирането на ваната е възможно чрез смесването на 1/2 чаша оцет, една чаша спирт и 1/4 чаша вода в 4 литра топла вода. Разтворът се излива равномерно върху цялата вана и се оставя за 15 минути, преди да се измие. Вие ще бъдете изненадани от това колко добре се е почистила ваната без никакви специални почистващи препарати.

Ръжда

Ръждата вече не е проблем! Изсипете малко сол върху ръждивия участък и го изтрийте. След това стиснете малко лимонов сок и оставете за една нощ. Когато изплакнете с вода, ръждата ще изчезне.

Вижте още: Трикове, с които ще направите живота си по-лесен!

Тоалетна

Смесете малко вода за уста или паста за зъби с вода и напръскайте замърсената повърхност. Оставете за 30 минути.

Плочки

Използвайте памучни кърпи, напоени с белина, вода за уста или паста за зъби, за да станат плочките на банята безупречно чисти.