НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Прането на бели дрехи никога не е било толкова лесно!

Прането на бели дрехи никога не е било толкова лесно!

Прането на бели дрехи никога не е било толкова лесно!
Прането на бели дрехи никога не е било толкова лесно!

Прането може да бъде уморителна, скучна и неприятна професия и въпреки всичките ви усилия, някои петна просто няма да изчезнат. От друга страна, по-добрите мощни средства могат да бъдат твърде скъпи.

Въпреки това, има една съставка, която може да направи чудеса и да реши всичките ви проблеми – белият оцет! Всичко, което трябва да направите, е да добавите малко оцет в барабана на пералната машина и бъдете сте сигурни, че ще получите желания ефект от прането: пестите пари, време и усилия.

Бял оцет – незаменим инструмент, който е от голяма полза, когато се използва в процеса на пране. Ето 10 начина как можете да го използвате:

Добавете малко бял оцет в чаша топла вода и накиснете мръсните дрехи в пералнята. Оставете дрехите за през нощта и изперете на следващата сутрин.

За измиването на бельо и бански костюми е необходимо да добавите 6 супени лъжици оцет и да накиснете дрехите в тази смес в продължение на 30 минути.

Тази невероятна съставка неутрализира неприятните миризми, така че използването й ще ви отърве от миризмата на цигари.

Премахнете петната от пот или дезодорант по белите дрехи с помощта на бял оцет.

Той може да се използва като омекотител – просто излейте малко оцет в отделението на пералнята.

Изсипете 1/2 чаша бял оцет при дрехите, преди да ги изпратите в пералната машина. По този начин увеличавате ефекта от препарата, може да премахнете сапунения остатък след измиване и защитавате цветовете на тъканта.

За да се отървете от остатъците прах за пране след измиване, добавете 1/2 чаша оцет, преди да изпратите дрехите в пералната машина.

Белият оцет също ще ви помогне да се отървете от фините косми и от козината на животните по дрехите ви.

Вижте още: Почистване на решетките на фурната по най-лесния начин

Можете да избегнете вредните химикали, като използвате бял оцет за почистване и отстраняване на котления камък по пералната машина.

Справете се с наелектризирането на дрехите също с помощта на бял оцет.

Не забравяйте да споделите тази статия с близките си!