НАЧАЛО ЗДРАВЕ Подуването на глезените и краката вече няма да бъде проблем!

Подуването на глезените и краката вече няма да бъде проблем!

0
Подуването на глезените и краката вече няма да бъде проблем!
Подуването на глезените и краката вече няма да бъде проблем!

Има много фактори за появата на високото кръвно налягане преди бременността, които причиняват подуването на краката и глезените, а това от своя страна може да доведе до различни проблеми. При подуването тялото изпитва напрежение при движението на кръвта и се събира течност в краката, затова глезените, краката и дори целия ви крак може да подпухне.

Отокът сам по себе си не е вреден, но е много неудобен. Ако имате подпухнал крак, трябва да отидете на лекар, защото причината може да е кръвен съсирек, а това е такъв проблем, който не търпи отлагане във времето. По данни на Тексаския институт около 6 милиона американци имат кръвен съсирек или тромб във вените си точно в този момент. Кръвните съсиреци могат да доведат до намаляване на притока на кръв. Запушената вена или липсата на физическа активност също може да причини тромб.

Природни средства против оттичане на глезените и стъпалата

Това неприятно подуване наистина е само симптом, но най-добрият начин да го излекувате е да се насочите към първопричината. Ако оттоците са причинени от бременност, трябва да намалеят скоро след раждането. Говорете с вашия лекар, за да разберете какво може да доведе до тяхното възвръщане.

Подуването може да възникне в резултат на травма. В случай на нараняване, обикновено се засяга само една част от тялото, но при падане или автомобилна катастрофа може да бъдат увредени краката или глезените. Навяхването на глезена може да доведе до това, глезенът и стъпалото да станат червени и подути. Разместването на глезена или крака също води до подуване. Болката се усеща на мястото на нараняване. Травмата трябва да бъде прегледана от медицински специалист.

Флегмон – сериозна бактериална инфекция на кожата и още една причина за оток. Най-често той се появява на краката, глезените и стъпалата. Флегмонът се получава, когато бактериите навлязат в кожата. Бактериите могат да проникват в кожата чрез ухапване от насекоми или паяци. Симптомите включват зачервяване, подуване на кожата, болка, както и треска. Флегмонът, който се разпространява или възниква с висока температура, изисква незабавна намеса на лекар.

Венозната недостатъчност е състояние, което причинява влошаване на притока на кръв през вената, според изследване на Кливландската клиника. Разширените вени са основната причина за венозна недостатъчност и причиняват увреждане на клапите на вените, които осигуряват връщането на кръвта. Кръвта започва да се натрупва в глезените и стъпалата, което води до подуване. С течение на времето, кожата на глезените и стъпалата може да стане червена. Другите симптоми включват развитието на язви или рани, които се лекуват бавно, появява се болка при допир на вените, имате спазми и изпитвате слабост. Лечението на венозната недостатъчност включва носенето на стягащи чорапи за улесняване на притока на кръв.

Други прости средства против оток включват: повдигане на краката като почивка, използване на студен или топъл компрес върху засегнатата област, леки до умерени физически упражнения за ускоряване на кръвообращението, намаляване на консумацията на солени храни. Витамин В6 помага за намаляване на задържането на вода в организма. Той се съдържа в кафявия ориз и червеното месо. Витамин В5, калций и витамин D помагат за премахване на излишните течности. Добавете магнезиева добавка най-малко 400 мг в ежедневния си прием – особено ако сте бременна.

Вижте още: Преборете остеопорозата с помощта на този здравословен сок!

Друг домашно лечение е йогата, която може да помогне за подобряване на кръвообращението, без да оказвате твърде голям натиск върху тялото. Следващото предложение може да изглежда малко странно, но ваната с вода на стайна температура, може да има тонизиращо действие и да ви помогне. Хининът може да помогне за намаляване на възпалението. Добавянето на английска сол във ваната е друг начин за стимулиране на кръвообращението. Използвайте етерични масла от грейпфрут (не забравяйте да използвате за основа някакво масло, например зехтин!). Ако една седмица не получите облекчение на симптомите на подуването, се консултирайте с лекар.

Тази статия е предназначена само за информационни цели и не трябва да се използва като заместител на експертната лекарска помощ.