НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сок и масло от зърнастец и тайните на приготвянето им

Сок и масло от зърнастец и тайните на приготвянето им

0
Сок и масло от зърнастец и тайните на приготвянето им

През пролетта у нас, в гористите местности, може да се открие много зърнастец. Зърната са узрели, но да се оберат от клоните е почти невъзможно. Как да приготвим сок от зърнастец?

Тайните на приготвяне на сок и масло от зърнастец

Екстракция на зърнастец

Аз изстисквам сока просто от току-що измита в студена вода клонка с узрели плодове. Може, разбира се, да ги изчакам да замръзнат и след това да ги обера, но все още няма силни студове, а ми се иска да направя сок. Така че, както се казва, аз ги “издоих”. Получих 3 литра сок.

Прецедих през тензух в четири слоя и ги сварих със захар. На 3 литра сок сложих 600 грама захар. Не премахнах отгоре маслото, тъй като маслото от зърнастец е много полезно.

Масло може да се направи от кюспе, но това става, когато плодовете са отделени от клоните. Кюспето се залива със зехтин или слънчогледово олио и се оставя да се настойва две седмици, но може да се събере и от сока.

Всеки знае, че маслото е по-леко от течността и именно то е първото нещо, което се появява отгоре. То има светъл цвят. Това масло събираме внимателно с малка лъжичка в подходящ съд. Съдът задължително трябва да е направен от тъмно стъкло.

Някои смятат, че маслото трябва да се подложи на допълнителна термична обработка, както се прави в производството. Но това не е задължително, просто трябва да се съхранява отделеното масло на хладно място, за предпочитане в хладилника.

Вижте ощеПодобрете храносмилането за 7 дни с тази чудна напитка!

Тайните на приготвяне на масло от зърнастец

Филтрираме сока от зърнастец

Постарайте се да използвате маслото, приготвено в домашни условия в течение на шест месеца. В противен случай, в резултат на дългото му съхранение, то може да загуби всичките си полезни вещества, а ние нямаме нужда от това.

Сок и масло от зърнастец и тайните на приготвянето им

Сокът и маслото от зърнастец лекуват почти всички заболявания на стомашно-чревния тракт, женски и мъжки болести, включително намалена потентност, възпалено гърло (дори рак на гърлото), заболявания на централната нервна и сърдечно-съдова система.

Сокът ефективно се справя с възпалителни процеси, бързо лекува рани, засилва имунната система и насища човешкия организъм с енергия. Сокът се получава много концентриран, така че преди употреба трябва го разредите с вода.

Пригответе си сок и масло от зърнастец и се погрижете за здравето си!