НАЧАЛО ЗДРАВЕ Яжте банани всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото...

Яжте банани всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви!

0
Яжте банани всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви!
Яжте банани всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви!

Кой не обича жълти, сладки и неустоими банани? Те са били в продължение на векове и все още са едни от най-любимите плодове. Бананите са идеалната супер храна, която дава енергия и ни кара да се чувстваме здрави, като предоставя на тялото всички необходими хранителни вещества. Те са богати на фибри, витамини и естествени захари, като например фруктоза и захароза. Ето защо дори и лекарите ги препоръчват и са идеалното допълнение към закуската.

Американците ядат все повече банани, много повече от всички портокали и ябълки взети заедно. Като цяло, ние сме склонни да хвърляме бананите, когато покафенеят и станат меки, защото си мислим, че са лоши, което е правило при останалите плодове. Въпреки това, тъмните петна всъщност не са признак за загниване.

Когато бананите започнат да получават тъмни петна, това означава, че те наистина узряват и колкото са по-кафяви, толкова по-добре. Кафявите петна всъщност са TNF (тумор некрозис фактор), който започва да се развива при по-високи нива на този фактор.

TNF е противораково средство, което помага в борбата срещу анормалните клетки в тялото. По-специално, TNF съдейства за комуникацията на клетките в тялото и направлява тяхното движение, в областите в които има възпаление или инфекция.

Според едно скорошно проучване на TNF, бананите спират растежа на туморните клетки и клетъчната смърт. Тази функция, в съчетание с високите нива на антиоксиданти, които те съдържат, укрепва имунната система и увеличава броя на белите кръвни клетки, което дава възможност на тялото да се бори с инфекциите и дори рака.

Опитайте се да си спомните това следващия път, когато видите един банан с кафяви петна, и не го изхвърляйте.

Вижте още: Този еликсир – чудо ще ви отърве от поне 10 заболявания!

Бананите имат дълъг списък от други ползи, затова трябва да ги включите в ежедневната си диета веднага, за да се избавите от:

  • Киселини в стомаха
  • Високо кръвно налягане
  • Прибавят енергия
  • Лечение на анемия
  • Язва
  • Депресия
  • Запек
  • Нерви
  • Контролират телесната температура.