НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Масажирайте пръстите си, за да се излекувате сами!

Масажирайте пръстите си, за да се излекувате сами!

0
Масажирайте пръстите си, за да се излекувате сами!
Масажирайте пръстите си, за да се излекувате сами!

Масажът на пръстите може да ви помогне в много ситуации! Прочетете повече!

Jin Shin Jyutsu е важна част от традиционната китайска медицина. В него са събрани 26 различни енергийни центрове, които са свързани с различни органи. Ако те бъдат стимулирани, всяка точка отваря определени енергийни канали в тялото. В резултат на това се подобрява функционирането на различните органи и цялостното здраве. Вие можете да направите това сами, просто масажирайте пръстите си за една минута.

Подобно на акупунктурата, този метод на лечение се осъществява чрез натиск върху определени части на тялото. Мнозина предпочитат Jin Shin Jyutsu, тъй като е концентриран основно върху пръстите на ръцете и краката. В този случай, различните пръсти са свързани с различните органи.

Тук можете да видите най-важните енергийни центрове според Jin Shin Jyutsu:

Палец

Палецът е свързан със сърцето и белите дробове. Сърцебиенето и трудното дишане могат да бъдат улеснени чрез леко триене или разтягане на палеца.

Показалец

Показалецът е свързан със стомашно-чревния тракт. Ако имате стомашно разстройство, болки в корема или запек, леко разтрийте пръста си и бързо ще облекчите болката.

Среден пръст

 

Средният пръст е свързан с кръвообращението. По време на световъртеж и гадене, облекчете симптомите с масаж на средния пръст. Този метод може да помогне и при безсъние.

Безименен пръст

Безименият пръст, според Jin Shin Jyutsu, е отговорен за подобряване на настроението. Ако имате лошо настроение, масажирайте пръста си. Това ще ви помогне да се успокоите и да се отпуснете.

Вижте още: 7 бабини тайни, за да имате пари в портфейла си!

Кутре

Кутрето е свързано с бъбреците и главата. Редовният масаж на малкия пръст на базата на Jin Shin Jyutsu може да помогне в процеса на възстановяване на бъбреците. Ако страдате от главоболие или болки в областта на шията, натиснете надолу малкия си пръст и ще спомогнете за облекчаването на болката.

Jin Shin Jyutsu е популярен метод за лечение на различни заболявания. Ако изпитвате постоянна болка, се препоръчва да се консултирате с лекар, за да се открие точната причина за проблема.