Тъй като повечето хора смятат, че болката в коляното е синоним на слабост и на възрастта, те рядко се оплакват от това състояние. Заради този стереотип хората търпят болката в колената, докато не стане твърде късно.

Повечето хора не знаят, че болката в коляното е много често явление, което може да се случи на всеки, независимо от възрастта и пола. Ако болката продължава във времето, тя може да доведе до увреждане и да се отрази на коляното. Можете лесно да го излекувате по естествен начин, като използвате природни средства за облекчение в рамките на няколко дни.

Чести причини за болките в коляното и другите стави.

Има няколко фактора, които могат да причинят болки в ставите. Въпреки това, според експертите, най-честата причина за болката в коляното са последиците от прекомерните физически натоварвания. Болката в коляното може да бъде причинена от костната плътност, износване на мускулите и тъканите.

Има няколко фактора, които могат да причинят болки в коляното и ставите. Някои от тях са липсата на жизненоважни хранителни вещества в тялото, като калций, витамин D и желязо. Недостигът на витамин D често възпрепятства оптималното здраве на костите. От друга страна, липсата на калций прави костите тънки и чупливи. Хората, страдащи от недостиг на витамин D, се оплакват от леки болки в коленете и ставите.

Хората, които нямат витамин D и калций, са изложени на висок риск от заболяване от артрит или възпаление на ставите. Има два основни типа артрит, включително ревматоиден артрит и остеоартрит.

Ревматоиден артрит: причинява се от имунно разстройство, което води до възпаление на синовиалната мембрана. Когато не се лекува, може да доведе до загуба на костна маса.

Остеоартрит: износване на хрущяла, който се намира между костите. Когато се износва, костите се трият едни в други.

Предотвратяване на болките в коляното и ставите.

Повечето хора казват, че превенцията е най-добрата форма на лечение. Така лесно можете да избегнете болката в бъдеще, като промените начина си на живот. Ако изпитвате болка в коляното в продължение на седмица, това показва други сериозни проблеми, като например остеопороза, артрит и други свързани с тях костни усложнения. За да се отървете от тези сериозни патологии, винаги трябва да се придържате към хранителен режим, богат на витамини, магнезий и бромелаин.

Каквато и да е формата на артрита или болката в ставите, които изпитате, има естествени средства, които могат да помогнат за намаляване на болката и облекчаване на симптомите. Лекарството, чиято ефективност е доказана, е коктейлът от канела, ананас и портокалов сок.

Когато шейкът се консумира ежедневно, той помага за облекчаване на болките в коленете и другите стави. Това се дължи на факта, че коктейлът включва противовъзпалителни съставки, силиций, магнезий, бромелаин и витамин С. Тези хранителни вещества укрепват сухожилията и връзките.

Витамин С се съдържа в ананаса и е необходим, за да може тялото ви да има силна скелетна система. Ананасът е богат на бромелаин и е много силен противовъзпалителен агент. От друга страна, портокаловият сок има високи нива на витамин С и укрепва костите, ставните връзки и сухожилията. Канелата се използва за подобряване на кръвообращението, което стимулира бързото възстановяване на ставите.

Какво ви трябва:

2 малки чаши нарязан ананас

1 чаша овесени ядки

2 чаши вода

1 чаша портокалов сок

1 пръчка канела

Натурален пчелен мед

Вижте още: Как да отстраните зъбния камък без посещение при стоматолог

Какво трябва да направите:

Сложете водата и овесените ядки в касерола и варете в продължение на няколко минути. След като ядките са готви, ги оставете да изстинат.

Поставете портокаловия сок, овесените ядки, канелата, ананаса, бадемите и меда в блендер. Смесете всички съставки и добавете вода, ако искате да разредите напитката.

Вашата напитка е готова. Препоръчва се да се приема ежедневно, за да се гарантира бързото възстановяване. Консумирайте тези средства в продължение на пет дни и ще изпитате пълно облекчаване на болките в коляното и ставите.