Кога не се препоръчва да носите чужди вещи и кога дори е опасно?

Основни закономерности

Всяко нещо, не е просто част от гардероба, което даден човек носи върху физическото си тяло. Когато човек има някакъв вид вещ, той я изпълва с енергия и най-важното – получава  индивидуални енергийни връзки на своя носител.

Това означава, че всяко нещо носи вашата енергия, както и вашето съзнание (мисли, емоции, лични преживявания и проблеми) и определени сили, които ви покровителстват. В известен смисъл, можем да кажем, че всяка вещ е малък източник на енергия. Това означава, че човекът, който е започнал да носи нещо ваше, има достъп до вашата енергия и енергията ви по някакъв начин ще му се отрази.

Това ще повлияе за добро или лошо – зависи от много фактори.

Например, ако двама души се обичат, и съпругата носи ризата на мъжа си, когато той не е у дома – това обикновено не е сериозно. Тя го обича и не разполага с мъжката му енергия и това компенсира факта, че носи нещо, изпълнено с неговата енергия. На нея дори й е удобно и това е добре.

Същото може да се каже и за децата, които обичат да носят любимите вещи на родителите си. За тях просто се създава допълнителна връзка между техните енергии и тези на майка им и баща ми. Често това може да компенсира липсата на време в живото общуване и т.н.

Това означава, че носенето на неща на другия човек също може да има положително въздействие. Така, в частност, се създава връзка с образа на другия човек и по този начин имате определени качества, които можете да получите от него.

Например, когато синът се опитва да облече униформата на бащата си или на по-големия си брат, това е предпоставка за сила и мъжество. Така той енергийно и информационно бива свързан с образа на безстрашен воин, човек на честта – такъв, какъвто е собственикът на униформата. И тогава той не просто се опитва да бъде някой друг, той изпитва определено състояние, чувствайки специална енергия на смелост, чест, безстрашие и в този момент се разкриват съответните качества в съзнанието му. Това е момент на възпитание, който дава личен и духовен растеж. Но вещите могат да дават не само добро, но и лошо влияние.

Кога носите погрешните вещи и кога дори е опасно?

Носенето на неща на други хора не е необходимо в някои случаи:

1) Ако собственикът на нещата е болен или просто е много лош човек (носи много зло). Всички вещи на такъв човек като правило, са пълни с тежест, често водят до разруха или просто излъчват негативна (тъмна) енергия, от която нормалния позитивен човек може да стане много лош. Ако носите нещо неблагоприятно, привличате проблеми, болест, отрицателна карма, разрушаваща енергия, която може да е с пагубен ефект върху вас и вашата съдба. Може би сте чували, че нещата могат да носят проклятие, носител на което е техният господар. Въпреки че, е възможно да се очистите със специален езотеричен ритуал.

2) Да носите дрехи на починало лице, особено ако са били извадени от самия труп.

3) Не трябва да носите нови вещи, ако нямате представа кой ги е носил преди вас. Но има една подробност, че всяко нещо може да премахне от себе си енергията на предишния собственик и да се свърже към вашата енергия. Добрите езотерични лечители винаги използват такива техники, дори когато си купуват нещо съвсем ново от магазина.

Ако даден предмет или украшение са ви били подарени, не забравяйте да почистите енергията им.

Как да почистите с енергията от друг човек? Обща схема.

1) Обърнете се към висшите сили и призракът на бившия собственик с искане да си вземат енергията от нещата, както и от всички отделни връзки.

Вижте още: Как да разберете какво хората мислят за вас наистина?

2) Помолете висшите сили и своя личен покровител да премахнат или да изгорят всички стари връзки и енергии в тези вещи. Всичко това се прави, в идеалния случай, в положително полумедитационно състояние. Обръщението може да бъде с ваши думи под формата на молитва от сърце.

3) Поискайте от висшите сили, както и от вашите покровители да ви дадат предмет, с който да свържете енергията си, да го напълнят с положителна и индивидуална енергия, така че определената вещ да бъде максимално удобна и комфортна за вас.

Но ако върху дадения предмет има извършена черна магия или ритуал, описани по-горе, това няма да бъде достатъчно. За да премахнете магията от вещите си, имате нужда от специалист.