НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Плевели в двора? Нямат шанс пред тези естествени методи!

Плевели в двора? Нямат шанс пред тези естествени методи!

Плевели в двора? Нямат шанс пред тези естествени методи!
Плевели в двора? Нямат шанс пред тези естествени методи!

Вижте тези 10 метода за отстраняване на плевели в любимата си градина!

Бръмченето на пчели, колоритен пейзаж и топло време – да, това е пролетта!

Както се казва, “Априлските дъждове носят майските цветя.” Но, за съжаление, тези леки и приятни дъждове също така носят и плевели, и то много!

Но можем да сложим край на това веднъж завинаги по един естествен метод – метод, вреден за плевелите, но безвреден за нас, семейството ни и домашните ни любимци. Ние имаме за вас няколко предложения… изберете това, което ви харесва.

Прочетете, за да научите 10-те прости и ефективни метода как да се отървете от плевелите, така че да можете да се насладите на двора си!

Вряла вода

Ако плевелите са твърде много – този прост трик ще ви помогне със сигурност! Просто изсипете врящата вода върху плевелите и  вижте как изчезват пред очите ви. Точно, както вещицата в “Магьосникът от Оз”, този трик е за незабавно унищожаване на плевелите!

Алкохол

Някои възрастни се радват на тази напитка, но за плевелите не е точно така! Както се оказва, водката и плевелите не се понасят.

В спрей бутилка разбърквате 30 грама водка, няколко капки препарат за съдове и 2 чаши вода. Напръскайте със сместа плевелите. Алкохолът разрушава защитното восъчно покритие върху листата, оставяйки растенията да изсъхнат на слънце.

Забележка. Този метод е ефективен само за плевели, които растат на пряка слънчева светлина.

Мулчиране

Тъй като плевелите се нуждаят от светлина, като ги покриете с мулч, можете да се отървете от тях! Ще ви е необходим слой мулч около 2 инча. Въпреки това, бъдете сигурни, че не сте покрили и желаната растителност!

Предовратяване на тяхната поява

Царевичното брашно не само предотвратява растежа на плевелите, но също така осигурява подхранване на растенията с азот!

Този метод не работи с вече поникнали плевели, но ако го планирате предварително, ще е доста ефективно средство за защита, което ще предотврати появата им.

Солен разтвор – отлични резултати

Ако имате плевели, ние имаме (солено) решение! Просто смесете една чаша сол в две чаши вода и оставете да заври. След това изсипете върху плевелите. Солта ще доведе до дехидратация на растенията.

Прахообразно усъвършенстване

Содата за хляб няма място само в кухнята и може да се използва и в двора! Ако имате тротоари или пътеки около къщата, то там скоро ще имате и плевели.

Използвайте сода за хляб, като поръсите с нея трудно достъпните места, където растат плевелите и скоро няма да ги има!

Отървете се с липсата на светлина

В двора имате ниско растящи плевели? Ако е така, помислете за вестник! Просто ги покрийте с вестници и липсата на светлина в крайна сметка ще ги унищожи.

Освен това, ако покриете с хартия, тя ще възпрепятства растежа на новите плевели в бъдеще. А когато вестникът се разлага, той осигурява допълнителни хранителни вещества за почвата!

Оцетен метод

Глухарчето може да осигури красота във двора, но на вас няма да ви хареса, ако е плевел! Отървете се от него чрез пръскане с бял или ябълков оцет и се сбогувайте с този “безпорядък”.

Сапун

Много досадни плевели и горещо слънце – имате нужда от тази сапунена вода! В пулверизатор добавете 5 супени лъжици течен сапун и 4 чаши вода – разклатете добре. Напръскайте плевелите, а сапунът и слънцето ще си свършат работата!

Вижте още: Как да превърнем една орхидея в сто? Вижте тайната!

Най-старомодният метод

И накрая, но не на последно място, плевелите няма да оцелеят на яростната атака на старите тениски. Направете им сянка и всичките проблеми са решени. Но трябва често да проверявате състоянието на тениските, може да се наложи да ги замените.

Всички тези начини помагат на нашата планета, като не използваме химикали. Решенията са ефективни, евтини и най-важното, безопасни (за семейството и за земята)!