НАЧАЛО ТЕСТОВЕ 7 типа ръце. Коя от тях е вашата? Разберете повече за себе...

7 типа ръце. Коя от тях е вашата? Разберете повече за себе си!

7 типа ръце. Коя от тях е вашата? Разберете повече за себе си!
7 типа ръце. Коя от тях е вашата? Разберете повече за себе си!

Говори се, че вашите ръце издават възрастта. Точно така е. Но малко хора знаят, че освен възрастта, ръцете могат да ви кажат още много неща, които варират от черти на характера и завършват до възможна професия. Гледането на ръка е наука, която не е напълно официална, но има право на живот, макар и нейната история да е противоречива: през XVII век тя се е преподавала официално в Германия в университетите в Лайпциг и Хале, но в същото време в Англия е обявена за незаконна като форма на магьосничество.

Най-простото нещо е да разберете от кой тип са ръцете ви и да използвате това в живота. При пръв контакт с човек, такава информация може да се окаже незаменима.

Тип 1: Основна

 

Това е най-примитивният тип ръка – широка груба длан с къси дебели пръсти и къси нокти с голям къс палец, вкоренен в дланта (този  пръст се нарича още пръст убиец). През 2011 г. е проведено проучване на 400 ръце на убийци. Предположили, че всички те имали нещо общо. Въпреки, че по правило е трудно да се докаже, тъй като от друга страна, много хора с къси палци не могат да убият и муха и не обичат да говорят за убийства! Хората с тези ръце обикновено са склонни към агресия и могат лесно да излязат извън себе си. Те никога няма да получат удоволствие от съня, добрата храна и пиенето – за тях е достатъчно да са задоволили основните си нужди.

Тип 2: Мечтател и романтик

Ръката от този вид изглежда сякаш не е от нашия свят. Тя е много красива, тънка, нежна с деликатни и дълги пръсти и с форма на бадем нокти. Притежателите на такива ръце са много чувствени, с творчески характер, които живеят в един свят на фантазия и мечти. Такива хора рядко се ядосват и дори са малко по-меланхолични. Но има един недостатък – те абсолютно не са пригодени да оцеляват в света на смъртните. Те лесно се влияят от другите и са много уязвими.

Тип 3: Философ

Философът има изкривени ръце, с изпъкнали кости, с по-скоро тясна длан и дълги пръсти. Ноктите са удължени. Древните гърци вярвали, че хората с такива ръце са много мъдри. Те са ги мислители за родени студенти. Често са мъдри, но рядко богати.

Понякога те са безразлични към другите и не искат да се слеят със сивата безлична маса, имат чувство за собствено достойнство и  стоят здраво на краката си. Да ги разберете е трудно, но е възможно, и ако успеете, ще си  намерите добър спътник: от гледна точка на личността, философите са равити и интересни.

Тип 4: Квадрат

Заедно с квадратната длан, вие можете да имате полза! Това е добър знак, който отличава доминиращите, практичните и последователните хора през цялото време. На тях им харесва всичко да бъде подчинено на логиката и е важно дори мислите им да имат ред.

Трудно е да намерите по-лоялни хора и по-солидна подкрепа освен тях. Именно зад такъв човек ще бъдете “като зад каменна стена”, но на самите тях им е трудно да изразяват привързаност. Понякога им липсва въображение, но в бизнеса и практическите занимания нямат равни. Най-добре от всичко тези хора се справят като бизнесмени, лекари, адвокати и университетски преподаватели.

Тип 5: Артист

За такива хора казват, че имат пръсти като на пианист. Дълга ръка, гъвкава, с изтъняващи пръсти. Дланта обикновено е с удължена правоъгълна форма. Притежателите на такива ръце, може би не рисуват шедьоври, но определено се интересуват от изкуство.

Това са хората с етикет “душата на компанията.” Обикновено дланта на артиста е мека. Твърдата длан говори, че хората са склонни да постигнат целите си, независимо от естествения им мързел, който имат в прекалено количество.

Тип 6: Лопата

Ръце с формата на лопата с прави пръсти, дланта обикновено е по-широка в основата от върховете на пръстите, но може да бъде квадратна или правоъгълна. Ключов фактор се явява наличието на широки, сякаш сплескани краища на пръстите. Собствениците на тези ръце са независими, оригинални и творчески.

Вижте още: Как да разберете какво хората мислят за вас наистина?

Най-доброто за тези хора е да реализират потенциала си в науката и техниката, може да бъдат добри инвеститори. Поради своята вътрешна енергия, те могат да постигнат много в живота, но много се разстройват и дори се отчайват, ако нещо не се получи.

Вид 7: Смесена

Ако ръцете ви са приели различни характеристики на длан, пръсти и нокти, това означава, че сте приели от всеки характер на различните видове ръце. Такива хора често се адаптират към обстоятелствата, без усилие: поддържат всеки разговор, поемат всеки бизнес и вършат нещата докрай.