НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Все още нямате котка? Определено трябва да прочетете това!

Все още нямате котка? Определено трябва да прочетете това!

0
Все още нямате котка? Определено трябва да прочетете това!
Все още нямате котка? Определено трябва да прочетете това!

Ако вие някога сте имали котка в дома си, то знаете със сигурност колко радост и приятни емоции може да донесе. Да, котките се скубят, правят бели и създават много проблеми, но после честно си отработват нанесените щети!

Котките са отлични събеседници. Когато няма на кого да излеете душата си, то можете да вземете домашния любимец в коленете си и да му споделите това, което ви притеснява. И на душата ви ще стане малко по-леко.

Подготвили сме за вас 10 добри причини да имате котка, ако все още нямате такъв полезен домашен любимец. Никой не може да докаже, че да имате куче е по-добре, отколкото да имате котка!

Факти за котките:

1) Нервната ви система ще се оправи. Котешкото мъркане намалява стреса и намалява тревожността и притеснението.

2) Винаги ще имате надеждна подкрепа. В трудни моменти котката ще ви помогне да преживеете силните тежки емоции като тъга, гняв и мъка.

3) Вие ще получите по-добър личен живот. 70% от мъжете почти безусловно се доверяват на жените, които имат котки.

4) Вие ще станете много по-умни. Комуникацията с такова сложно животно, като котката, увеличава интелигентността и помага бързо да установявате контакти с други хора.

5) Вие ще посещавате по-малко лекарите. В крайна сметка, лечебните свойства на котките са известни от дълго време. Има дори и клон от медицината, наречен “фелинотерапия”, който изследва въздействието върху човешкото тяло от пухкавите лечители.

6) Вие ще имате прекрасен приятел. Съвсем наскоро, учените (Великобритания) са установили, че присъствието на една котка в апартамента е сравнимо със живота на една семейна двойка. Котките са в състояние да дават любов и нежност.

7) Може да докажете вашата доброта. Котките знаят на кого може да се доверят,  и отдават предпочитание само на порядъчни хора.

8) Вашият сън ще се върне към нормалното. Това отдавна е доказан факт – жената си почива много по-добре, ако на съседната възглавница спи котка, а не нейния партньор.

9) Вашите деца няма да са предразположени към алергии. Котките забележително укрепват имунната система на малките деца и предотвратяват появата на  алергични реакции и астма.

10) Котката може да спаси живота ви. Има много случаи, в които котките откриват пожар или теч на газ дълго преди техните собственици – вдигат шум и по този начин спасяват цялото семейство.

Вижте още: Растения, които ви защитават от зли сили и негативна енергия

Също така котките обичат да ловуват всички дребни гризачи, ужасяващи домакините. Дори и ако вашият апартамент е без допълнителни живи същества, котката винаги може да си улови пеперуди, мухи, бръмбари.

За да има полза стопанина, котката трябва недвусмислено добре да се чувства като у дома си. Така че пазете вашата котка,  грижете се за нея и се обръщайте към нея с необходимото внимание. Тя ще ви даде цялата си любов, на която е способна, и любовта в това малко сърчеце,  повярвайте, е повече от достатъчно.