НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мед и канела: продуктите, които имат уникални ползи за здравето

Мед и канела: продуктите, които имат уникални ползи за здравето

Мед и канела: продуктите, които имат уникални ползи за здравето
Мед и канела: продуктите, които имат уникални ползи за здравето

Известно е, че комбинацията от канела и мед е изключително полезна при лечението на множество заболявания. А именно, медът е може би най-полезната естествена съставка в медицината, която е била използвана в продължение на хиляди години по целия свят.

Освен това, медът няма странични ефекти, така че може да го използвате за различни заболявания. Въпреки факта, че има сладък вкус, според учените, ако го консумирате в умерени количества, той може да се използва от пациенти с диабет.

Въпреки това, в съчетание с канела, предимствата му стават още по-големи.

Ето какво тази лечебна комбинация може да направи за здравето ви:

Имунна система:

Редовната консумация на тази комбинация подобрява имунната система и предпазва от вируси и бактерии. Установено е, че е богата на желязо и множество витамини, следователно, използването й увеличава белите кръвни клетки и по този начин предотвратява вирусни и бактериални атаки.

Холестерол

Изследвания са показали, че сместа от 2 супени лъжици мед и 3 супени лъжици канела с 450 мл вода може да намали нивата на холестерола в кръвта с 10% в рамките на два часа. Освен това, използването на тази комбинация, три пъти на ден лекува хроничен холестерол, а също така можете да приемате мед с ежедневното си хранене за облекчаване симптомите на холестерола.

Простуда

Една супена лъжица мед и ¼ супена лъжица канела в продължение на три дни, може да облекчи симптомите на обикновената настинка. Това ще почисти синусите и дори ще излекува хроничната кашлица. В допълнение, е много вкусно!

Грип

Испанските учени са доказали, че медът съдържа съставка, която предотвратява грипа и унищожава микробите на грипа.

Зъбобол

За лечение на зъбобол, трябва да прилагате смес от 5 супени лъжици мед и 1 чаена лъжичка канела на болния зъб 3 пъти на ден.

Артрит

В случай на артрит консумирайте чаша топла вода с 2 супени лъжици мед и 1 чаена лъжичка канела на прах.

Стомашно разстройство

Тази комбинация лекува болки в корема и премахва стомашни язви.

Сърдечно-съдови заболявания

Можете успешно да предотвратите сърдечните заболявания и да намалите нивото на холестерола чрез консумирането на същата комбинация вместо конфитюр или мармалад на закуска всяка сутрин. Освен това, можете да я използвате редовно, ако вече сте преживели сърдечен удар, с цел ефективно предотвратяване появата на нов.

Газове

Индийски и японски изследвания доказват, че тази комбинация ефективно премахва газовете в стомаха.

Отслабване

Редовната употреба на мед и канела помага за намаляване на теглото. Освен това, тяхната консумация предотвратява натрупването на мазнини в тялото, дори в случай на високо калоричен режим на хранене.

Трябва да добавите мед и канела в чаша топла вода и да консумирате тази напитка преди закуска на празен стомах и вечер преди лягане.

Загуба на слух

Можете да възстановите слуха чрез консумирането на тази комбинация всяка сутрин и вечер.

Инфекция на пикочния мехур

Смесете канела и мед в чаша с топла вода в съотношение 2: 1 и консумирайте, за да убиете микробите в пикочния мехур.

Рак

Ново изследване в Австралия и Япония показва, че тази комбинация е ефективна за убиване на рака на стомаха и костите. Така, че пациентите с тези видове рак, трябва да консумират смес от 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка канела на прах три пъти дневно в продължение на един месец.

Вижте още: Бананите с тъмни петна ще направят чудеса с вашето здраве!

Кожни инфекции

Тази комбинация успешно се използва за лечение на кожни проблеми, така че трябва да смесите двата продукта в равни части и приложете върху засегнатите места за лечение на кожни инфекции, лишеи и екзема.

Лош дъх

Жителите на Южна Америка смесват една чаена лъжичка мед и канела на прах в гореща вода и изплакват устата си, веднага след като се събудят, за да освежат дъха си.