НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Част от тялото или орган ви безпокои? Разберете защо!

Част от тялото или орган ви безпокои? Разберете защо!

0
Част от тялото или орган ви безпокои? Разберете защо!

Тялото на човек е една невероятна съвкупност, всички елементи на която са тясно свързани помежду си. Какви са причините да се появят болки в мускулите или врата? Възможно е всичко това да е на психична основа. Научете защо понякога възникват проблеми, свързани с болка в някой орган или част от тялото.

1. Главоболие

Не трябва да се изненадват от наличието на главоболие тези хора, които са винаги в състояние на стрес. Това състояние също може да се дължи на често претоварване на организма. Един ефективен метод за борба с главоболието са релаксиращите упражнения за тялото, като йога и медитация. Добре известният лекар, Крисчън Питърсън е убеден, че за да се отървете от главоболие е важно да поддържате в норма емоционалното си състояние.

2. Шия

Болки в шията често се появяват при хора, които обикновено затаяват обида или недоволство в себе си. Чувството на вина локализира болката именно в областта на шията. Необходимо е колкото е възможно по-бързо да се избавите от такива депресиращи мисли. За да преодолеете болката се научете да обичате света такъв, какъвто ви се представя в действителност. Д-р Лори Д’Aксензо е уверен, че прошката между хората, сама по себе си е фактор, определящ здравето на човека.

3. Рамене

Докторът по хиропрактика Рос Китсон отбелязва, че раменете са зоната, върху която падат всички трудности, с които човек се сблъсква. За да се отървете ефективно от болката в тази област е нужно да споделяте своите проблеми с близките си хора.

Част от тялото или орган ви безпокои? Разберете защо!

4. Болка в горната част на гърба

Този област е отговорна за любовта. Ронда Дегаст, която е практик по самостоятелно развитие и в същото време треньор в тази област, препоръчва да се обърне внимание на отношенията с роднини и близки, познати и приятели и тези, които срещате за първи път. Балансът в енергийния обмен помага за намаляване на болката в тази област. Да обичаш и да позволиш към теб да изпитват това чувство е еднакво нужно, за да не се получава дисбаланс.

5. Пояс

В долната част на гърба се събират финансови проблеми и дела, определящи усещания за болка. Недоволството от финансовото състояние, обикновено се усеща в тази област. Доктор Марк В. Тонг препоръчва да се изградят разумни отношения с парите. Ако това не се осъществи – веднага ще се усети в долната част на гърба.

6. Лакти

Лактите, според Алън Фогел, са истинско отражение на жестокостта към света. Старайте се да бъдете добри, да помагате на хора, които са в конфликтни ситуации.

7. Ръце

Ръцете – са част от тялото, чрез която се осъществяват нашите взаимодействия с външния свят. Д-р Лори Д’Aскензо казва, че болката в ръцете е признак за липса на внимание и комуникация или напротив – може да показва излишък от емоции и комуникация. Всеки жизнен елемент или ситуация трябва да бъде умерен.

8. Бедра

В областта на бедрата се концентрира светлото бъдеще. Не е необходимо да избягвате евентуални промени, освен това, не се страхувайте от тях. Тогава болката в бедрата ще изчезне напълно. Необходимо е да станете отворени за комуникация. В това се състои цялостното здраве на всеки човек.

Вижте ощеВисоки токчета: Ето как да не изпитвате болка, когато ги носите!

9. Колене

Коленете изразяват болезнена чувствителност при намалено самочувствие. При понижаване или повишаване на самочувствието са вероятни проблеми с коленете. Лоренс Мичъл, занимаваща се с алтернативна медицина казва, че на първо място е необходимо да се промени отношението към собствената личност.

10. Прасци

Концентрацията на завист или обида се натрупва в мускулите на прасците. Всички срещат по пътя си проблема със завистта и негодуванието. Д-р Лаурой Пери препоръчва при липса на дискомфорт, да живеете единствено в душевен мир със себе си.

11. Глезени

Удоволствието се натрупва в глезените. Болката показва липса на правилно наслаждаване и релаксация. Авторите на много книги в сферата на самопознанието дават съвети с препоръчителен характер. Радвайте се на живота си, доколкото е възможно, побеждавайте, печелете награди!

12. Стъпала

Болките в стъпалата възникват, ако човек не е в състояние да се справи с негативите и проблемите. Не трябва да зацикляте и да се фокусирате върху лошите неща и информации!

Споделете тази интересна статия с приятелите си, нека и те да знаят за тези неща!