НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете фурната без допълнителни и сложни усилия!

Почистете фурната без допълнителни и сложни усилия!

0
Почистете фурната без допълнителни и сложни усилия!
Почистете фурната без допълнителни и сложни усилия!

Този метод ще ви научи как да направите лепкавата процедура по почистване на фурната бърза и лесна.

Съставки:

1/4 чаша бакпулвер

250 мл амоняк

1 литър гореща вода

2 термоустойчиви съда

Ето как можете да почистите стъклото на вашата фурна:

Смесете водата и бакпулвера и разбъркайте до получаването на консистенция на сметана. Приложете тази каша върху стъклото. Оставете за половин час. Внимателно избършете с кърпа или гъба.

Стъклото ще ви порази с чистота. A си мислехте, че вече никога повече няма да се измие… почистването на вътрешната повърхност на печката е още по-лесно!

Най-добре е да направите тази процедура вечер:

Загрейте фурната до 150 градуса. Излейте в съд 1 литър гореща (кипяща) вода. В друга купа налейте чаша амоняк. Изключете. Амонякът сложете в горната част на фурната, а водата – на дъното. Затворете печката и отидете да спите (не е ли мечтаното почистване).

На следващата сутрин, добавете малко препарат за миене на съдове, избършете стените на фурната с разтвора с помощта на гъба. Задължително е да работите с ръкавици!

Вижте още: Как да се отървем от паяците у дома?

Това е всичко. Както можете да видите, не е толкова трудно. Просто бъдете внимателни, не забравяйте да проветрите кухнята от амонячната пара и избягвайте да я вдишвате. Можете да опитате вместо амоняк – сода, като намажете стените на фурната с получената каша от вода и сода и оставите за известно време. Този начин също е лесен за почистване.