Повечето саксии за цветя в света биват счупени от италианските жени по време на спорове. Може би, именно на тях принадлежат тези страхотни идеи за декорация… Точната информация по този въпрос не е налице, но за гения на дизайнерските решения, няма и капка никакво съмнение!

Тези саксии за цветя изглеждат още по-добре от преди: те не са били толкова красиви, когато са били цели. Събирайки вдъхновение, те са подходящи да си направим едно райско кътче в лятната вила, в ъгъла в близост до къщата или на балкона! Сега счупените глинени съдове са още една причина за радост.

Как да украсите саксиите?

1) Декорацията на саксии за цветя, се смята за занаят, по който са увлечени ентусиазирани градинари и който е подходящ за всеки, който обича сам да си прави всичко. Тези снимки ме убедиха: тази декорация е деликатен труд, близък до изкуството – няма нищо общо с обичайното рисуване върху саксии…

2) Използване на декорация със заешко зеле или каменна роза – страхотна идея. Това вечнозелено, винаги сочно растение може да расте в почти всяка почва и да оцелее дори при тежки студове. Но ако искате растението да е ярко зелено, а не с кафяв цвят, трябва да го оставите на слънчево място.

3) Каменната роза, както и кактусите, не харесват прекалено влажна почва. Не е необходимо да се престаравате с поливането на растенията! Тези идеи за лехи от счупени саксии за цветя ме плениха напълно… Изглежда, че те ще трябва специално да разбиете няколко саксии повече и да ги превърнете в същински оазис!

4) Използвайте за оформление на лехите малки играчки, къщички и къщички за птици, изкуствени водопади, скали, черупки, мъниста, фигурки на птици и животни, дори и гноми – проста стъпка, но тя придава на дизайна оригиналност!

Вижте още: Направете си щорите у дома от вестници! Вижте как!

5) Такава цветна леха ще зарадва всеки, считайки че това е идеален вариант за подарък!

Ако вие се обграждате с приятни за окото неща и живи растения, мислите ви ще бъдат по-светли, а настроението ви в пъти по-добро! Аз приех твърдото решение да си изградя такава богата алея от саксии в двора. Искрено се надявам, че вие ​​също ще оцените тези творчески идеи.