Днес, освен този трик, ще ви разкрием още няколко хитри начина как да се справите с някои проблеми със здравето ви.

Нашият организъм е истинска мистерия и дори науката не може да отговори на всички въпроси, свързани с жизнените му функции. Например, заболелите стави могат да се излекуват от други заболявания, и обратно.

Е, можете да използвате някои прости трикове, за да успокоите възпаленото гърло, запушения нос, както и да излекувате всяко друго заболяване.

Чрез стимулиране на определени точки, като се фокусирате върху други неща и приложите някои полезни трикове, можете да излекувате най-досадните заболявания като стреса и болката.

Отървете се от дразнененто в гърлото.

Чашата горещ чай, както и гаргарата винаги се явяват начин за временно облекчаване на болката. Но това ли е едиственото нещо, което можете да направите, за да се отървете от дразненето в гърлото?

Сякаш болката напомня за ужасен сърбеж, който не изчезва. В едно интервю за здравето Скот Шафър, председател на Специализирания център по уши-нос-гърло, разкрива тайната за най-ефективния начин за облекчаване на раздразненото гърло.

Според д-р Шафър, почесването на ухото – работи най-добре!

„Когато нервите в ухото се стимулират, това създава рефлекс в гърлото, който може да причини мускулни спазми. Този спазъм облекчава раздразнението – обяснява докторът. Споделете този трик с приятелите и семейството си, и ще ви бъде лесно да се борите с грипа и настинките.

Охладете“ страстите.

След прилагане на този прост трик стресът вече няма да бъде най-лошия ви враг. Всичко, което трябва да направите, е да полеете с ледена вода лицето си и да задържите дъха си.

Ледената вода  „лъже“ вашия  мозък с това действие. В резултат то помага на организма по-добре да използва кислорода, а вие ще си възвърнете спокойствието!

Можете също така да изпиете чаша студена вода. Тя ще предизвика подобен ефект.

Инжекции без страх.

Няма какво да се притеснявате от инжекциите. Така че, следващия път, когато сестрата се подготви да ви инжектира, леко покашляите.

Вие няма да мислите за болката въобще! Но не си струва да споделяте тайната си с медицинската сестра, защото вашето покашляне може да причини нежелани усложнения.

Предотвратете изгарянията.

Не бързайте да ходите за лед, след като се изгорите. Притиснете пръсти върху изгореното място. Това ще забави възстановяването на нормалната телесна температура в тази част и няма да е нужно да се справяте с неприятните мехури по-късно. Кожата ви ще бъде излекувана по естествен начин и вие няма да имате белези от изгаряния.

Облекчете зъбобола.

Този трик прави чудеса със зъбите. Когато смятате, че болката е на път да се появи, сложете лед на гърба на ръката си. Масажирайте в областа с движения в посока напред и назад. Тази част на ръката е пълна с нервни окончания, които носят сигналите за болка от лицето и ръцете до мозъка. Ниската температура блокира тези сигнали!

Отървете се от нервността.

Ако търсите начин да се отпуснете, направете този трик. Духнете към палеца си и веднага ще успокоите нервите си. Да, правилно сте прочели. Това ще регулира дишането и по този начин ще се забави сърдечната честота.

Вижте още: Намалете нивата на кръвната захар, като пиете тази отвара!

Премахнете мигрената за няколко секунди.

Не е нужно да плащате големи суми за „силни“ болкоуспокояващи. Тази древна техника ще освободи главата ви от кошмарната болка!

Стимулирайте точката между палеца и показалеца, като използвате палеца и показалеца на другата си ръка. Внимателно притиснете и задръжте за 2 минути от всяка страна.

Кръговите движения действат още по-добре. Тази древна техника ще подобри притока на кръв към главата и шията, и ще освободи „блокираната енергия“.