НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Японци започнаха да строят къщи от полипропилен. Удивително!

Японци започнаха да строят къщи от полипропилен. Удивително!

0
Японци започнаха да строят къщи от полипропилен. Удивително!
Японци започнаха да строят къщи от полипропилен. Удивително!

В известното произведение на Михаила Булгакова “Майстора и Маргарита”, Воланд каза, че жителте на Москва са разрешили жилищния проблем. Ние смятаме, че не само жителите на руската столица страдат от този проблем. Но група японци имат решение – къщи от полипропилен.

Придобиването на собствено жилище – мечтата на огромен брой хора от различни страни.

Японски архитекти са открили един много оригинален начин за излизане от тази ситуация. Те предлагат да се строят или купуват къщи, стойността на които не надвишава 2000 щатски долара. Интересното е, че са изградени от полипропилен…

Този мек и чуплив материал се е превърнал в реален конкурент на тухлите и хоросана. В този случай построяването на къща отнема около 2 часа.

Блоковете от полипропилен се обработват с огнеупорна течност. След това се режат отвори за врати и прозорци. Получената конструкция се шпаклова. Куполовидната форма не е избрана случайно. Учени гарантират, че именно тя ще издържи и най-силните земетресения, които в Япония са често срещани.

Вижте още: Откриха нова терапия за лечение на рак 

Авторите на идеята признават, че малко хора се осмеляват да заживеят в такава къща. Полипропиленът все още трябва да докаже своята конкурентоспособност. Учените са направили изчисления и казват, че животът на тези домове може да надхвърли 300 години.