НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Лесен начин да се отървете от комарите. Сбогом, жужащи кръвопийци!

Лесен начин да се отървете от комарите. Сбогом, жужащи кръвопийци!

0
Лесен начин да се отървете от комарите. Сбогом, жужащи кръвопийци!
Лесен начин да се отървете от комарите. Сбогом, жужащи кръвопийци!

Ако вашата къща се намира сред гората, значи нашествието на комарите е неизбежно. Ето някои съвети за това как да се предпазите от летящите кръвопийци.

1. Сто грама камфор или таблетка валериан, изпаряващи се на котлона, са способни да изгонят мухи и комари от големи помещения.

2. За да защитите откритите части от кожата си от набезите на кръвопийците, когато сте под открито небе, натрийте се хубаво с листа от офика.

3. Етеричните масла от карамфил, босилек, анасон, евкалипт също предпазват от насекоми. Можете да натриете кожата си с тях или да ги накапете върху източници на топлина, които да разпръскват аромата им във въздуха.

4. Свежи листа от бъз, поставени в стаята, играят ролята на невидим щит срещу изнервящите нашественици.

5. Ако решите да лагерувате сред природата – хвърлете в огъня клонки от хвойна.

6. Ароматът на маслото от кедър отблъсква не само комари, но и мухи и хлебарки.

7. Никое насекомо няма да се доближи до кожата ви, ако сте я третирали с отвара от пелин – 1 шепа нарязани корени се изсипва в 1,5 литра вода и се оставя да ври около 20-30 мимути.

Вижте още:  Утайката от кафе може да ви послужи повторно. Не я изхвърляйте!

8. Когато ви свърши течността в електрическия изпарител, не бързайте да купувате нов. Просто напълнете празното бурканче със 100 процентов екстракт от евкалипт. Комарите няма да се върнат повече в дома ви.