Коленете представляват много важна част от тялото ни, тъй като помагат при ходенето. Колянната става, освен че е една от най-големите в човешкото тяло, е и една от най-сложно устроените. Тя има решаващо значение за подвижността на всеки човек и е подложена на непрекъснато натоварване.

Болките в коленете могат да се появят неочаквано по всяко време и независимо от възрастта. Освен мъчителни преживявания, те носят опасност от ограничаване на движенията и накрая инвалидизиране. Затова не бива никак да бъдат подценявани и неглижирани.

Събития от ежедневието като тежки физически усилия по време на работа и спорт, падания, травми и контузии, начало на дегенеративни заболявания, които понякога отминават без особено внимание от наша страна, могат да предизвикат увреждания и наранявания на колянната става. Точно такива нарушения на целостта и здравината на различни елементи от нейната сложна структура причиняват болките в коленете.

Най-често водят до болка хрущялните увреждания. Болките се дължат на нарушеното движение на костите поради появилото се триене в ставите.

За съжаление, повечето решения свързани с облекчаване на ставните болки, имат само временен характер.

Ние открихме за вас рецепта, която ще облекчи болката, а ако използвате редовно това лекарство – ще я елиминирате трайно и завинаги.

Средство за облекчаване и премахване на болката в коленете

Необходими продукти:

. 1 супена лъжица канела
. 1/2 лъжица бадеми
. 1 чаша вода
. 2 чаши нарязан ананас
. натурален пчелен мед
. 1 чаша овесени ядки
. 1 чаша портокалов сок

Вижте ощеДомашен лек – чудо! Мехлем, който намалява възпалението!

Начин на приготвяне и употреба:

Първо сварете овесната каша. Оставете я да изстине. Смесете всички съставки и ги разбийте в блендер. Консумирайте това ефективно средство всяка сутрин и вечер.

Внимание: Когато болките в колената се дължат на прекомерно натоварване и тренировки, то в този случай задължително трябва да се направи почивка, за да отмине болката и да се възстановят ставите!

Преди да започнете да използвате каквито и да са народни средства за лечение, консултирайте се с вашия семеен лекар!