НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Лицето ви разкрива здравословни проблеми. Обърнете внимание!

Лицето ви разкрива здравословни проблеми. Обърнете внимание!

Лицето ви разкрива здравословни проблеми. Обърнете внимание!

По лицето може да се познае дали един човек е здрав или не. Много хора всеки ден се гледат в огледалото и се дразнят от появили се пъпки, бръчки и торбички под очите. Но това, което повечето хора не знаят е, че много от измененията по лицето може да са признаци на сериозно заболяване.

Разгледайте внимателно лицето си и разберете доколко сте здрави, как мислите, дали е така …

1. Чело

Дали кожата на челото ви е бледа или зачервена? Това може да разкрие, дали вашият метаболизъм функционира правилно. Челото показва наличие на проблеми с черния дроб, който е отговорен за избавяне от токсините. То може да бъде и индикация, че жлъчният ви мехур не работи правилно.

2. Слепоочие

Ако вашите слепоочия са зачервени или подути, това може да е знак, че бъбреците ви са претоварени. Тези видове проблеми с кожата се появяват, когато токсините се натрупат в организма, но те могат да бъдат предизвикани и от консумацията на прекалено голяма количество преработени храни.

3. Клепачи

Ако вашият далак е здрав, областта над клепачите ви ще е светла. Далакът е отговорен за поддържането на здрава имунна система чрез съхранение и производство на бели кръвни клетки. Ако клепачите изглеждат подути, червени или просто много различни от обичайните, това може да означава, че далакът ви не работи правилно, а вие трябва възможно най-скоро, да отидете на лекар.

4. Торбички под очите

След дълга нощ и недоспиване, много хора се събуждат с тъмни торбички под очите му. Ако те не изчезват, когато сте се наспали достатъчно, трябва да се прегледате по-обстойно. Когато те са бледи или сиви, това може да е знак, че нещо не е наред с бъбреците ви. Ако наистина имате торбички под очите, това може да е и признак на стрес. Общата липса на храна може да предизвика появата на тъмни кръгове под
очите.

5. Скули

Хората, които страдат от сиво обезцветяване или увеличени пори може да имат проблеми с белите дробове. Това често се случва при пушачите.

6. Бузи

Обезцветяването в тази област показва, че храненето на човека е твърде обилно и че стомахът е претоварен. Ако това е придружено с липса на тонус, то може да означава, че човекът има проблеми с обмяната на веществата. Подуване и пъпки в тази област са силна индикация за непоносимост към някои храни.

7. Нос и ноздри

Дълбоки гънки или подуване на носа може да показват нарушение във функцията на щитовидната жлеза. Широките ноздри, от друга страна, вероятно са предизвикани от повишена нужда от въздух, често срещан проблем сред пациентите с астма. Зачервените ноздри може да посочват бронхиална инфекция. Във всеки случай, ако забележите, че носът ви изглежда много по-различно от преди, това може да означава, че белите ви дробове не работят правилно.

8. Върхът на носа

В действителност, това не е само козметичен проблем и може да показва проблеми със сърцето. Ако забележите, че върхът на носа ви е постоянно червен, свържете се с вашия лекар възможно най-скоро.

Вижте ощеКафе, по което полудя цял Холивуд: топи килограмите и укрепва имунитета!

9. Между горната устна и носа

Стресът може да доведе до проблеми с кожата и малки бръчки под носа ви. Физически стресът също се отразява на нивото на хормоните, което променя нивата на естроген и функционирането на репродуктивните органи. Този хормонален дисбаланс се отразява на нашия външен вид.

10. Устни

Устните ви мога да ви подскажат, ако имате проблеми с тънките черва. Първите признаци са поява на херпес, язви и промяна в цвета. Ако долната устна е подута, това може да означава, че червата ви не работят правилно. Ако устните ви са бледи, това може да означава, лоша циркулация. Измененията в устните могат да бъдат симптоми на проблеми с далака, на жлъчния мехур, черния дроб или дебелото черво.

11. Брадичка

Жените често имат акне по брадичката през втората половина на менструалния цикъл. Те се причиняват от промени в хормоналните нива. Но петната и бръчките в тази зона, също могат да показват, че някои органи функционират неправилно. При мъжете удължението на брадичката може да бъде признак на уголемена простата.

Лицето ви разкрива здравословни проблеми. Обърнете внимание!

Както можете да видите, лицето ни може да ни каже много за нашето общо здравословно състояние. Добре е да се поглеждате в огледалото всеки ден и да не игнорирате предупредителните знаци.

Харесва ли ви статията? Споделете я с приятелите си!