Вероятно, не всички от вас знаят, че динената кора е много полезна, дори и по-полезна, отколкото самия плод! След като прочетете за ползите за здравето на бялата, твърда и безвкусна динена кора, вие никога повече няма да я изхвърляте!

Предполагаме, че всеки обича вкуса на парче сочна охладена диня в горещите летни дни. Освен своя освежаващ вкус обаче, динята притежава изключително полезни хранителни свойства, благодарение на веществата, които се съдържат в нея и най-вече в нейната кора.

Динената кора съдържа големи количества витамин С, А, В6, цинк, калий и магнезий, както и ликопен, който е мощен антиоксидант.

Динената кора е богата също и на аминокиселини, които поддържат здравето на мускулите. В допълнение, влакното в динята също така помага за отслабване. Цитрулинът пък успокоява нервите и лекува тревожност. Високото съдържание на вода я прави мощен диуретик и помага за премахване на излишната вода от организма. Динената кора стимулира също и имунната система.

Корите на динята са богати на аминокиселината цитрулин, която играе особено важна роля в много биологични процеси и от която мускулите се нуждаят след фитнес тренировка. Тази аминокиселина е също така добре позната хранителна добавка, основно под формата на цитрулин малат, рекламирана като подобряваща спортните резултати.Можете да добавите малко динена кора във вашата вечеря след тежката тренировка.

Вижте още: Тибетски капки: Какво съдържат и какво лекуват тези капки

Консумирането на динени кори е отличен начин да стимулирате либидото си. Благодарение на високото съдържание на цитрулин, динената кора може да повиши сексуалното желание по естествен път. Освен това, проучванията показват, че цитрулинът е полезен и при лека еректилна дисфункция.

Ако се питате как можете да я използвате, ние ви предлагаме да я нарежете на парчета и да я добавите към салатата или да я смесите с риба тон или пуешко месо и да я ядете два пъти на ден.

Така че не изхвърляйте кората следващия път, когато си купувате диня и се насладите на многобройните ползи за здравето си!

Харесва ли ви статията? Споделете я с приятелите и близките си!