НАЧАЛО ЗДРАВЕ Акупресура вместо таблетки: 5 точки, които е важно да се познават

Акупресура вместо таблетки: 5 точки, които е важно да се познават

0
Акупресура вместо таблетки: 5 точки, които е важно да се познават

Акупресура е техника в традиционната китайска медицина, базирана на същите идеи като акупунктурата. Чрез акупресурата с помощта на ръката се стимулират определени точки и меридиани по тялото, с което то се оздравява и подобрява.

Използвайте древната източна практика акупресура, за да се справите с проблеми в гениталната област, бронхиална астма, хроничен бронхит, сърцебиене и други. По този начин бързо, лесно и евтино ще си върнете радостта от това да бъдете пълноценни в ежедневието си.

Ако не се чувствате добре, не е задължително да прибягвате веднага до помощта на лекарства. Можете да си помогнете без излишно да вредите на организма си. Просто притиснете леко върху определена точка.

Такива техники от стотици години се прилагат в Източната медицина в методиките Шиацу, Су-джок и в западната медицина – в техниката за акупресура. Обикновено те се практикуват от лекари, но няма нищо сложно в това да си купите атлас на биологично активните точки и да ги изучите сами.

Самата техника на акупресура не е сложна – намирате точката, натискате върху нея една-две минути с пръстите, с ноктите, със специална сонда или елекроприбор, който помага да се определят точните места с помощта на звуков или светлинен сигнал. И така – 4-6 пъти на ден.

Акупресура вместо таблетки: 5 точки, които е важно да се познават

По този начин, можете бързо да премахнете умората или обратно, да се мобилизирате, а също така и да се получи терапевтичен и превантивен ефект при различни заболявания. Противопоказания при такава домашна акупресура няма. Освен това, знаейки точката, можете да подпомогнете и друг човек в беда.

5 магически точки

Тъй като биологично активните центрове са разположени по цялото тяло, не винаги да е удобно да намерите възможност да се съблечете и да натиснете нужната точка. Но ако точките са разположени по лицето, не е проблем. За това, кои са важните точки разположени по лицето и как те правилно да се натиснат, показва Иван Бадин.

Точка срещу заседналия начин на живот

Акупресура вместо таблетки: 5 точки, които е важно да се познават

Разположена е около брадичката. Тя облекчава застоя на кръв в района на гениталиите, възникващ при хора, водещи заседнал начин на живот. Ежедневният масаж на тази точка може да служи като превенция на заболяванията на тези органи. Правете не много силни, меки кръгови движения в продължение на 2-3 минути, половината време – по часовниковата стрелка, половината – срещу, като се започне със “срещу”.

Точки на черния дроб

Акупресура вместо таблетки: 5 точки, които е важно да се познават

Намират се между вътрешните краища на очите и носа. Масажирайки тези точки, можете да подобрите циркулацията на кръвта в черния дроб, което е полезно за хората. Освен това, при натискане на тези точки намалява повишеното вътреочно налягане. Масажирайте с не много силни, меки движения за 2-3 минути (също по часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка).

Точки при учестено сърцебиене

Акупресура вместо таблетки: 5 точки, които е важно да се познават

Намират се на предната горна повърхност на очната ябълка. Позволяват да се успокои сърдечния ритъм, ако е възникнало сърцебиене и да се намали кръвното налягане, ако се е повишило. Преди масажа е необходимо да си затворите очите и да “гледате” надолу. Необходимо е да натиснете внимателно и леко, не повече от 20-30 секунди (ако продължите повече, може да загубите съзнание).

Вижте ощеСтара руска рецепта: Чудотворен балсам срещу много заболявания

Точки за подобряване на дишането

Акупресура вместо таблетки: 5 точки, които е важно да се познават

Намират се на върха на носа. Позволяват да се намали задуха, да се премахнат спазми на дихателните пътища и да се успокои кашлицата. Преди всичко тези точки е необходимо да се знаят от тези, които страдат от бронхиална астма и хроничен бронхит. При масажа – върха на носа трябва здраво да се хване с ноктите на едната ръка и да се притиска по този начин в продължение на 1-2 минути.

Точки за реанимация

Акупресура вместо таблетки: 5 точки, които е важно да се познават

Намират се в основата на носа – там, където се намира правият ъгъл между носа и горната челюст. Точката на реанимация дава възможност за кратко време да се свести човек при припадък (например, силна интоксикация, топлинен удар). Незабавно мобилизира жизнените сили. Натискайте силно с нокът, няколко секунди и човекът трябва да свести.

И не забравяйте, че само посредством промяна на своето съзнание – ние заедно променяме света!