НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лимон и сол: Комбинацията, която ще ви излекува от много болести!

Лимон и сол: Комбинацията, която ще ви излекува от много болести!

0
Лимон и сол: Комбинацията, която ще ви излекува от много болести!
Лимон и сол: Комбинацията, която ще ви излекува от много болести!

Лимон – плод, който всички знаем и използваме в кухнята. Лимонът често се използва за ароматизиране на салати, за овкусяване и като подправка на различни ястия. И, разбира се, за сладкиши. Ние използваме не само сока, но също така и кората.

Можем да пием сока от лимона или да се насладим на неговия кисел вкус, като просто изядем едно резенче. В действителност, лимонът има хиляди полезни свойства за здравето, които максимално се използват в Индия.

Интересува ви въпроса по какъв начин? Сега ще обясним.

Лимонът е богат на витамин С и В и също така съдържа лимонена киселина и минерали като калций и фосфор. Това са най-важните хранителни вещества, необходими на организма, за да функционира правилно. Лимонът е мощен антиоксидант, който може да предотврати натрупването на вредни вещества в организма. Той допринася за нормалното функциониране на червата и спомага за решаване на проблеми с храносмилането, като подуване на корема. Освен това, лимонът е чудесен за ускоряване на метаболизма, особено ако го ядете сутринта и пиете топла вода.

Доста от предимствата на лимона, както и ползите, които той носи, са реални. Но има начин да увеличите допълнително положителното му въздействие. И всичко това благодарение на индийската рецепта, която се използва дори и в Северна Африка.

За какво става дума?

Става дума за ферментирали лимони.

Благодарение на ферментацията и солите, в лимона се образуват повече ензими, витамини и минерали, което го прави три пъти по-полезен и ефективен.

Но как да постигнете ферментацията на лимона? За да предизвикате този процес, трябва да направите няколко стъпки.

На първо място, трябва да вземете достатъчно голям стъклен съд, за да сложите лимоните. Изплакнете и оставете да изсъхнат.

Вземете 4-5 лимона (за предпочитане био производство), измийте ги във вода, в която е добавена сода.

Направете на всеки лимон по два разреза и ги покрийте със сол. Сега трябва внимателно да уплътните със сол, така че да са в контакт с пулпата.

Сега вземете стъкления съд, поръсете дъното със шепа сол и започнете да поставяте  лимоните, плътно един до друг. Важно е да сложите повече сол между слоевете. Затворете съда и нека лимоните престоят в продължение на 3 дни, но не на слънце, а на сухо и проветриво място, защитено от преки източници на светлина. След три дни, можете да използвате лимоните по свой вкус.

Лимон със сол – подходящ е за готвене и за овкусяване на чай и на най-различни напитки. Можете да го използвате, както искате.

Ферментиралите лимони са добри за овкусяване на зеленчуци, поради техния кисело-солен вкус. Въпреки това, характеристиките на лимона не спират само до вкуса му. Той е с високо съдържание на витамини и минерали, които помагат винаги да сте във форма. По този начин можете да се грижите за вашите черва и стомах. В края на краищата, проблемите с храносмилането и киселините в стомаха могат да съсипят целия ви ден. В допълнение, поради наличието на антиоксиданти и ефекта на солта като ускорител, може да направи кожата ви мека, гладка, кадифена и еластична. Поради това, вие ще изглеждате по-млади и по-спокоини.

Освен това, лимонът е отличен хемостатичен дезинфектант, който, освен това, намалява нивото на глюкозата в кръвта.

Очевидно, това е ефективно антибактериално и антисептично средство. Лимоните със  сол  понижават кръвното налягане, полезни са за отстраняване на брадавици и мазоли, за лечение на възпаление на венците, при артрит и ревматизъм, разширени вени, простуда и грип…

През лятото е по-добре да използвате лимоните с горещ чай, което ще помогне за облекчаване на дихателните пътища.

Вижте още: Повече от 50 заболявания ще бъдат излекувани с това средство

Просто извадете един лимон от буркана, изплакнете излишната сол и го използвайте на малки парченца.

Тази статия  по никакъв начин не замества връзката между лекаря и пациента. Тя е информативна и не е предназначена като ръководство за самолечение и диагноза. Това са предложения и препоръки от общ характер, насочени изцяло към насърчаване за нови и по-добри хранителни навици. И не забравяйте да живеете здравословен и активен начин на живот! Патологията и някои физиологични състояния изискват директна намеса от професионалист, в сътрудничество с лекуващия лекар. Винаги е препоръчително да се консултирате с вашия лекар, преди да преминете към значителни промени в ежедневните си навици.