НАЧАЛО ЗДРАВЕ Намалете детската температура с тези методи само за 5 минути!

Намалете детската температура с тези методи само за 5 минути!

0
Намалете детската температура с тези методи само за 5 минути!
Намалете детската температура с тези методи само за 5 минути!

Ако детето ви има висока температура, това може да бъде много стресиращо за вас. Много изследвания са потвърдили, че ако бебето ви е напълно здраво, то високата температура е това, от което трябва да се притеснявате. Треската се появява, за да пребори инфекцията в организма, която кара детето ви да боледува. Така че, ако температурата се влоши и детето ви буквално започне да гори, можете да използвате тези лесни стъпки и да му помогнете да се чувства по-добре. Важно е да напомним, че ако детето ви има висока температура, която продължава повече от няколко дни, трябва да го заведете на педиатър.

Домашни природни методи за намаляване на детската температура за по-малко от 5 минути:

Настъргани картофи

Трябва да почистите картофите. След като сте готови, ги обелете и настържете, като ги пуснете в чорапите на детето си. Те ще намалят треската и детето ви ще се почувства много по-добре.

Ракия и вода

На първо място, трябва да разредите малка чаша ракия със същото количество вода в купа. След това е необходимо да накиснете марля в тази смес. Изстискайте излишната смес от марлята и я сложете в чорапите на бебето.

Студена кърпа

Това също е много полезно и ефективно средство за намаляване на високата температура. Просто сложете студена мокра кърпа на челото на детето ви. Най-добрите начини да го направите е, докато бебето спи или почива.

Топла баня

Много е важно да използвате топла вода, а не студена, тъй като тя може да накара треската да се развие и да накара телесната температура да се увеличи още повече. Този метод е изключително полезен, тъй като водата се изпарява от кожата, като по този начин охлажда тялото и намалява = температурата.

Давайте на детето си много течности и охладени храни

Давайте на детето си много студени храни и напитки, за да му помогнете да намали вътрешната температура на тялото. Затова е изключително важно да му давате големи количества вода.

Можете да използвате вентилатор

Трябва да държите вентилатора на нисък режим и да настроите въздушния поток да се движи около детето ви. Не позволявайте да духа директно върху вашето дете.

Вижте още: Двете ключови съставки, които гарантират стройна фигура

Съблечете го

Това също е много полезно. Можете да съблечете дрехите му, така че детето ви лесно да намали телесната топлина през кожата. Облечете бебето по-леко. Ако детето ви трепери, можете да го покриете с леко одеяло, докато отново не му стане топло.

Хладно място

Оставете детето си на прохладно място. Ако детето ви излиза на улицата, то трябва да стои на сянка.