НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Образуване на корени при растенията с природни средства

Образуване на корени при растенията с природни средства

0
Образуване на корени на растенията с природни средства
Образуване на корени на растенията с природни средства

Вижте няколко продукта от природата, които ще помогнат на вашите растения да образуват корени.

1) Мед. В 1,5 л вода разтворете чаена лъжичка мед. Поставете една трета от стъблото в разтвора и го дръжте около 12 часа.

2) Картофи. За ускоряване на кореподаването на резницата можете да използвате картоф. Внимателно отстранете всички пъпки, направете разрез и в него поставете стеблото. С достатъчно поливане то бързо ще даде корени. Дори и лошите резници могат да пуснат корени по този начин, тъй като получават от картофа много хранителни вещества.

3) Алое. Във водата с резниците се добавят 3-7 капки пресен сок от алое. Той не само ускорява появата на корени, но и стимулира имунната система на резниците.

Вижте още: Домати без поливане: Не сте чували за подобен трик!

4) Върбова вода. Няколко клончета от върба (подходящи са също топола и див розмарин), се поставят във водата и се чака до пявата на корените. Когато се появят корените, върбовите клонки могат да бъдат отстранени. Получената вода не се подменя, а само се долива, ако е необходимо.

5) Мая. Приготвя се разтвор от мая (100 мг мая на 1 литър вода) и в него се поставят резниците за 1 ден, след това се промиват и се пренасят в съд, пълен до половината с вода.