Солта възстановява изгубената ни сила и заличава следите в астралното ни тяло. Но злите хора и особено тези, които са взели в душата си греха на заклинание или магия, не могат да понасят сол. Нищо чудно, че нашите предци са носили със себе си сол по пътя като талисман. В „нечисти“ места са я хвърляли през рамо, за да не могат силите на злото да им навредят. Използвали са сол и в магически ритуали – белите
кристали връщали щастието  и премахвали от човека направена му магия.

Как може да се защитим сами, с помощта на сол?

Метод 1: Нашите предци забелязали, че най-лесният начин да ви погледнат с лоши очи е този момент, когато вие сте се унесли в разговори и не обръщате внимание на това, което се случва. Точно тогава завистникът ви урочасва, разсейвайки ви с измамни приказки. За да се избегне случването на такова нещастие в Русия слагат сол на масата в отворена солница. Тя „гаси“ негативната енергия и премахва уроки. А злите желания се връщат обратно чрез подземния свят към този, който ги е изпратил.

Метод 2: За да определите дали в дома ви има нечист дух и ако има, за да го изгоните през прага – незабавно, между 11 и 12 часа през деня, вземете обикновена чиста метална тава (тефлоновите и емайлираните ще се повредят), поставете я на силен огън и поръсете тънък слой сол. Необходимо е да печете солта от един до три часа. Ако в дома ви има лоша енергия – по солта се появяват тъмни петна. Веднага след като злото в паника напусне дома ви, те ще изсветлеят. В допълнение, ние препоръчваме да се разходите с горещата тава във всички стаи, за да изчистите енергията им. В градски условия, най-добре е „почистването със сол“ да се прави веднъж седмично.

Метод 3: Но, ако на вашия дом е направено заклинание и собствениците ги грози смъртна опасност, повторете ритуала с тавата със сол: солта ще ви предупреди, че действително съществува проклятие с гръм, трясък и силно пукане.

Вижте още: Привличане на късмет с помощта на 10 позитивни думи 

Метод 4: Солта освен това е и чудесен лечител – тя лекува от лоши сънища и безсъние. Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион, Риби, Близнаци, Везни и Водолей, разтворете три щипки сол във вода, сложете през нощта течността до главата и в краката си на пода. Родените под знака на Овен, Телец, Лъв, Дева, Стрелец или Козирог, просто трябва да сложат до главата и краката си (на пода), две чаши със суха сол. А на
сутринта солта или солена вода се изсипват в тоалетната. Правете тази процедура в продължение на три поредни нощи и сънят ви ще стане спокоен и дълбок.

Метод 5. А какво да кажем за солта в прякото й предназначение – в кухнята? Посолявайки храната, особено супи и сосове, се опитайте да говорите и да мислите само за доброто – не забравяйте, че вашите желания се записват в аурата на ястието. Лошите думи може да доведат до стомашно разстройство. И най-добре домакинята, когато соли храната, да приеме като правило да казва на глас „Отче наш“. Това помага да се запази здравето и силата на тялото и духа.