НАЧАЛО ЗДРАВЕ Масло, което удивително добре облекчава болката в коленете!

Масло, което удивително добре облекчава болката в коленете!

0
Масло, което удивително добре облекчава болката в коленете!

Рициновото масло е изключително полезно растително масло, което обикновено се намира в състава на различни мазила, сапуни и козметични продукти, но освен това има и широк спектър на приложения за подобряване на общото здраве.

Съществуват редица исторически извори, в които се описва как то се добива от семената на отровното растение рицин, как да се използва безопасно и какво е действието му.

Рициновото масло е много мощно средство за лечение на болки в коленете. Това масло има фантастичен потенциал за лечение на болка, особено в случай на артрит.

43-годишна жена от Колорадо, прилагала това масло, за да облекчи болката в коляното си. Тя напоявала парче памук в маслото и го поставяла на коляното си.

След това го увивала с найлон, за да се фиксира и го оставяла през нощта. Благодарение на това лечение, тя постигнала значително облекчение само за няколко дни!

Маслото от рицин има още много полезни свойства, които могат да се използват при лечение на различни други заболявания. Ето някои от тях:

Облекчава болки в мускулите

Повторете същата процедура, както при лечение на болки в коленете. Просто прикрепете памука, който е напоен с маслото към мускулите, които ви безпокоят. Оставете да действа в продължение на 45 минути.

Лекува безсъние

Нанесете малко от маслото върху клепачите си преди лягане, за да се отпуснат очите ви и да подобрите съня си, избягвайки по този начин проблеми със съня.

Лекува напукани пети

Напуканите пети са изключително болезнено и неприятно състояние. Маслото от рицин ефективно овлажнява кожата, оставяйки я мека и гладка. Просто го нанесете върху петите си преди лягане и поставете чорапи на краката си. Меки пети – това е, което ви очаква на сутринта!

Тъмни кръгове под очите

Поради своята гъста консистенция, това масло е отлично за използване като околочен крем. То е ефективно при тъмни кръгове под очите.

Освежава кожата

Рициновото масло намалява старчески петна и е може би най-добрия овлажняващ крем, който можете да използвате! Просто добавете към него малко кокосово масло или масло от жожоба и всяка вечер масажирайте кожата си.

Помага при запек

Маслото от рицин е може би най-доброто средство срещу запек, тъй като само една чаена лъжичка от него на сутринта, преди закуска, веднага ще реши този проблем.

Красиви нокти

Трябва да се втрие маслото в ноктите и кожичките и да се остави за една нощ. Това укрепва ноктите и ще ги направи здрави и блестящи!

Вижте ощеОтслабвате с 1 килограм на седмица с тази медна диета

Силна и дълга коса

Рициновото масло е невероятно за косата, тъй като съдържа рицинова киселина, която помага за подхранване с натурални масла на кожата на главата, както и с антиоксиданти, които укрепват косата.

Разбъркват се по една супена лъжица зехтин или масло от жожоба с 3 супени лъжици рициново масло и се масажира косата в продължение на 5 минути. Не трябва да се измива.

Заплитащи се цъфтящи краища на косата

Маслото от рицин възстановява разцепените краища на косъма. Просто го нанасяйте върху косата си веднъж или два пъти седмично, ефектът ще ви изненада!

Дълги мигли

Нанасяйте маслото от рицин върху миглите си всяка вечер, то ще стимулира растежа им и те ще станат по-гъсти и по-дълги съвсем скоро!