НАЧАЛО ЗДРАВЕ Премахване на мазоли по стъпалата в домашни условия! Ефикасно!

Премахване на мазоли по стъпалата в домашни условия! Ефикасно!

0
Премахване на мазоли по стъпалата в домашни условия! Ефикасно!
Премахване на мазоли по стъпалата в домашни условия! Ефикасно!

Неприятните мазоли не са просто естетически проблем, който изглежда зле. Те могат да ви създадат много неудобства. Досадните мазоли са много болезнени, особено в случаите, когато носим затворени и тесни обувки, но ще се убедите, че те могат да се излекуват лесно в домашни условия.

Нашите стъпала носят тежестта на тялото ни през по-голямата част от деня, така че е важно ние да се грижим за тях. Правилната грижа за стъпалата надхвърля простото изрязване или лакиране на ноктите. Важно е също така да се премахват мазолите и мехурите. Следните прости трикове ще приведат стъпалата ви във форма за нула време.

Премахване на мазоли по стъпалата в домашни условия! Ефикасно!

1. Хляб и ябълков оцет

Това звучи малко странно, но върши чудеса срещу мазоли. Вземете парче хляб и го накиснете в ябълков оцет. Увийте хляба около пострадалите от мазоли участъци на стъпалата си, използвайки фолио. Обуйте памучни чорапи и оставете оцетът да действа през нощта. Това ще омекоти загрубялата кожа, което ще улесни премахването й на следващата сутрин. Мазолът дори може да изчезне от само себе си, без да е необходимо да го премахвате.

2. Ябълков оцет и рициново масло

Сипете чаша ябълков оцет в леген, пълен с топла сапунена вода. Накиснете стъпалата си, докато не забележите, че мазолът е омекнал, а след това го изтрийте с пемза. Ако имате мазоли, можете също така да опитате да натриете рициново масло върху чувствителното място. Ако правите това всеки ден в продължение на 10 последователни дни, стъпалата ви ще станат гладки като на бебе.

3. Витамин А или Е

Витаминните таблетки са предназначени не само за вашите вътрешни органи. Внимателно изстискайте гела от няколко таблетки и го нанесете върху мазола преди лягане. Обуйте памучни чорапи и повтаряйте тази процедура, докато мазолът напълно изчезне.

4. Лимонова кора

Преди да си легнете, отрежете парче лимон с размерите на мазола. Поставете лимона върху мазола и увийте около него нещо, за да го държи на място. Сложете памучни чорапи и нека лимонът да действа през нощта. Повтаряйте това всяка вечер, докато мазолът напълно изчезне.

5. Лук и бял оцет

Накиснете парче лук в бял оцет за един ден. След това сложете лука на мазола и обуйте памучни чорапи. Подобно на лимона, оставете го за една нощ и правете това всяка вечер, докато мазолът изчезне.

Вижте ощеБлагодарение на тези листа вие ще се отървете от много проблеми!

6. Рициново масло

Този метод може да се използва през деня или нощта. Той действа на малки мехури, които не е лесно да бъдат третирани. Вземете малко парче хартия и изрежете дупка с размерите на мазола в средата. Наложете хартията на своя мазол и капнете няколко капки рициново масло в средата. Покрийте лентата и повтаряйте процедурата, докато мазолът не изчезне.

7. Аспирин

Стрийте пет таблетки аспирин и ги смесете с равни части вода и ябълков оцет в чаша. Втрийте получената паста в мазола. Сместа се оставя да действа за около 10 минути, след което я измийте и отстранете излишъка от удебелената кожа с пемза.

Премахване на мазоли по стъпалата в домашни условия! Ефикасно!

8. Морска сол

Този метод отнема малко повече време, но той допълнително омекотява кожата. Направете си вана за краката с топла вода и шепа морска сол. Нека стъпалата ви се накисват в продължение на 10 минути, преди внимателно да ги изтриете с пемза. Тази процедура се повтаря толкова често, колкото е необходимо, докато стъпалата ви станат хубави и гладки.

Пробвайте една или повече от тези техники и ще забележите как стъпалата ви ще се преобразят. Това ще ви е от полза не само през летните месеци, можете да правите тези процедури и през зимата, когато краката ви са наранени от тесни ботуши!