В днешно време, за изненада на мнозина, арабките продължават да се страхуват от първата брачна нощ! Проблемът със страховете на жените, свързан с началото на сексуалния живот винаги е съществувал, независимо от времето, мястото и други съпътстващи фактори.

Въпреки това, докато в някои общества, женитбата с девица се смята едва ли не за специален дар от съдбата, то в други началото на сексуалните отношения винаги (с малки изключения) е било и си остава свързано задължително с встъпването в брак. Едно от тях е арабското общество, в което младите момичета все още се страхуват от физиологичната страна в началото на брачния си живот.

Ето защо не е изненадващо, че сред въпросите от поставяне от арабките към известната египетска специалистка в областта на съпружеския живот – д-р Хеба Koтб, едни от най-често задаваните са тези, които по един или друг начин засягат проблема за страха от първата брачна нощ.

– Съвсем скоро аз ще се омъжвам, – казва една от посетителките на сайта на Хеба Котб. – Въпреки това, първата брачна нощ ми се струва нещо непознато и може би дори опасно. Страхувам се от сексуалния контакт с мъж и от болката, която идва като резултат. Какво и как трябва да направя, за да удовлетворя мъжа и себе си?

– На първо място бих искала да отбележа, че думите ти за това, че контактът с мъжа носи болка, не са верни – отговаря докторът по сексология и възпитаничка на Университета на Маймонид (САЩ) Х. Koтб. – Трябва да разбереш, че връзката с твоя съпруг през нощта, не е нищо друго освен едно прекрасно свързване, овенчано с комплекс от топли чувства, които възникват между един мъж и една жена. Това е
върхът на айсберга, където се намира мястото на състраданието и съчувствието, на симпатията и привързаността и разбира се, на любовта и желанието.

Сексуалният контакт с мъжа в никакъв случай не е препятствие за момичето, както някои смятат. Разбира се, той води след себе си някои физиологични промени в половите органи на девойката. Все пак, това не означава, че първата брачна нощ непременно ще й причини нетърпима и остра болка. Според нея, причината за тези страхове на арабките до голяма степен се дължат на явлението, което тя нарича „страх от тялото.“

– След първата брачна нощ – казва Хеба, – девойката не може да разкаже на другите за успешния си опит. Ако тя иска да го направи, майка й или други роднини ще й забранят това. Ето защо, в съзнанието на тези момичета контактът с мъжа в първата брачна нощ им изглежда като някакво препятствие, което е трудно или дори невъзможно да се преодолее. Но, както казах, истината е съвсем различна.

От физиологична гледна точка, всичко е доста просто. Мускулната тъкан се нуждае от известно време, за да свикне с процесите, които преди това не са се случвали с нея. И мога да ви уверя, че в това няма никакъв проблем.

Говорейки за метода, който ще позволи да задоволите съпруга си, сексоложката от Египет традиционно го разделя на два вида.

– Първият може да се нарече духовен, – каза тя. – Той е представен в изпълнение на разпоредбите на Сунна по време на целия брачен живот.

– Вторият тип е научен. Значението му се крие в умелото използване на различни научни методи по време на първата брачна нощ и на целия съвместен живот като цяло. Най-важните компоненти на този тип са – липсата или премахването на страха по време на първия контакт с мъжа, както и флирта между двамата, което гарантира правилното функциониране на половите органи по време на сексуалния контакт и изключване на всякакви болезнени усещания …

Подобни въпроси сами по себе си, неволно внушават мисълта, че те са един вид показател за моралното здраве на това общество, в което е естествено безпокойството около началото на семейния и сексуалния живот, които там са неразделни един от друг. Не е ли това ключът към решаването на много от проблемите в съвременното общество в световен мащаб и преди всичко на проблема с демографията?