НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Защо мъжете изневеряват? Ето как да разберете съпруга си!

Защо мъжете изневеряват? Ето как да разберете съпруга си!

Защо мъжете изневеряват? Ето как да разберете съпруга си!
Защо мъжете изневеряват? Ето как да разберете съпруга си!

Въпреки всичко, жените са по-добри, отколкото мъжете – дори и само заради това, че една жена, която редовно изневерява на съпруга си, никога няма да му каже, че е получил нови рога.

В нашия език, няма дори една дума, която може да бъде иронично дадена на съпруга, на която са й изневерили. Но има една дума за съпруг, на който са му изневерили – „рогоносец“. На измамения съпруг, на който системно жена му му слага рога, често му се присмиват, спират да го уважават, смятат го за глупак и будала. Съпруг, който живее с такава жена, обикновено бива съжаляван.

Но на нас жените, от това не ни става по-леко. Предателството – винаги е болезнен удар по егото. Предателството от човека, който обичаш, предизвиква ужасни мъки на ревност и душевна болка. Какво правят жените, които са наясно с изневярата на съпруга си? Най-лесният начин е да изгоните предателя и да подадете молба за развод. И тогава какво? След това в продължение на дълъг период от време ще съжалявате себе си, мислейки за това, че всичко е можело да бъде решено по друг начин. Мъдро би постъпила тази жена, която за начало ще се опита да разбере причината за това предателство. Разбирайки причината, жената ще може да реши, какво да прави по-нататък.

1) Мъжът изневерява, тъй като смята, че отношенията с новия партньор са му награда.

Съпругата трябва да се замисли дали тя самата не е предизвикала изневярата. Колко често тя му е отказвала, казвайки, че сексът в семейството е възможен само когато тя поиска? Ако една жена убеди съпруга си, че сексът се случва, когато е заслужен, то мъжът започва да вярва, че след като е получил секс от жена, значи е направил героически подвиг и спира да изневерява.

2)  Мъжът изневерява, тъй като смята, че това е нормално и е в реда на нещата.

Съпругата трябва да поговори с него, да му обясни, че жените са устроени по различен начин: сексът и любовта са винаги заедно, ръка за ръка. Мъжът трябва да разбере, че съпругата му, знаейки, че той е бил с друга жена, ще направи извода, че той вече не я обича и обича тази, която е от другата страна – в действителност, мъжът дори вече не помни името й. Ако един мъж обича жена си, тогава той осъзнава, че предателството му ще я нарани и ще се опита да не го прави.

3) Ако мъжът гледа настрани и търси нови усещания, това означава, че нещо му липсва.

Вместо да говори за своите тайни желания с жена си, мъжът предпочита да удовлетвори нуждите си настрани. Това се случва. Ако една жена е в състояние в поверителен разговор да разбере, това, което липсва в интимния му живот, и поиска да го промени, тя ще може да излекува мъжа си от изневярата.

Ако в резултат на разговора с него, тя осъзнае ненаситната му жажда за нови усещания, то ще трябва да вземе трудно решение – да търпи изневерите му или да се разделят.

4) Ако мъжът изневери поради кризата на средната възраст.

Съпругата трябва или да приеме този факт, или да напусне мъжа си. Самите мъже казват, че ако една жена ги търпи, разбира и прощава, то мъжът непременно “полудява”, а след това, когато се успокои, започва да обича жена си, дори повече, отколкото преди.

5) Ако мъжът изневерява за отмъщение, това означава, че той не е безразличен към жена си.

На него просто не са му достатъчни нейната любов, обич, внимание и разбиране. Ако тя обича съпруга си, то тя трябва да промени отношението си. Когато семейството отново се изпълни с любов и взаимно разбирателство, мъжът забравя за изневерите. Ако съпругата осъзнава, че не го обича, но едновременно предателството я наранява и е удар за самочувствието й, тя има един изход – развод. В противен случай, цял живот ще страда, както той – от несподелената любов на жена си, така и тя – от неговите изневери.

6) Мъжът изневерява, за да получи психологическа компенсация след голям жизнен провал.

Това означава, че любимата жена не може да го утеши, да го подкрепи и помогне в трудна ситуация. Какво да направите? Бъдете търпеливи и изчакайте – този период при мъжете е временен. Когато се успокоят и раната се излекува от тежките неуспехи, те ще се усмирят.

7) Изневеряват мъжете, които имат психологически проблеми.

Обременени с тяхната сексуална “фантазия”, на жената й остава или да се разведе, или да се примири, или да убеди съпруга си да се обърне към терапевт. Нейното решение ще зависи от това дали тя обича този човек, необходим ли и е той, готова ли е да му помогне.

Преди да вземе решение да прости изневярата, жената трябва да разбере дали тя е готова да промени нещо в себе си. Съответно ако тя не прости и си отиде – дали ще може да живее без този човек, няма ли да съжалява и в крайна сметка, има ли някаква гаранция, че и новият й партньор няма да изневерява. Ако реши да прости, това означава, че е необходимо да прости завинаги, а не постоянно да му го напомня и да спекулира с това. Подобно поведение просто ще подтикне мъжа към нова изневяра.

Вижте още: Момичетата над 40 – да, те са момичета! Разберете защо!

Мъжете в повечето случаи, изменяйки на жените си, се разкайват и чувстват угризения. В един форум мъжете си признават: “Угризенията на съвестта мъчат, и още как! Обвинявам себе си, обещавам си, че това няма да се случи отново, но минава известно време и след това пак се повтаря.”

“Угризенията много ме мъчат! Събуждайки се с друга жена, си мисля, че никога повече  няма да го направя. Минават седмици, понякога месеци и всичко се повтаря!”.

“Да, понякога си мисля: защо ми е нужно всичко това? Имам добра, красива жена, и какво ме привлича към другите жени? Вероятно не достатъчно разнообразие.”

Може ли да се каже, че желанието да изневерят всъщност е по-силно от мъжете? Може би трябва да ги разберем и да ги приемем такива, каквито са? В крайна сметка, в живота има неща много по-страшни от някаква си изневяра. Струва ли си да се правим, че не я забелязваме?

Нека във вашето семейство винаги царува любовта и тогава предателството и измяната ще ви заобиколят!