Лукът има силно изразено антибактериално действие, всеки знае за това. Пресен сок от лук с мед лекува бронхит и пневмония и облекчава кашлицата.

Компреси с настърган лук помагат при болки в ушите и дори могат да намалят температурата на тялото, ако ги наложите на краката си.

Но малцина знаят, че е полезен не само пресният, но също така и печеният лук. По време на термичната обработка той не губи своите полезни свойства, точно обратното!

Полезните свойства на печеният лук

1. Печеният лук помага да се справите с охлузвания и труднозарастващи рани! Трябва да се изпече лука заедно с кожата и да се прилага на възпаленото място, докато не настъпи подобрение.

2. Използвайте печен лук при лечението на циреи: лапа от топъл лук се налага върху проблемните зони в продължение на 20 минути всеки ден. Много скоро циреят ще изчезне!

3. С помощта на изпечен във фурната лук дори може да излекувате хемороиди! Компресите с лук имат дезинфекционни свойства и помагат за бързото регенериране на кожната тъкан.

4. Печен лук трябва да ядат по-често всички, които имат проблеми с кръвосъсирването. След сърдечен удар или инсулт такъв лук се препоръчва да се яде всеки ден!

5. Важно е да вкарат в менюто си приготвен по този начин лук, хора, страдащи от диабет или такива, които са предразположени към повишаване на нивата на кръвната захар. Може да се яде лук в допълнение към основните ястия, а може да прекарате и един пълен курс на лечение с лук като го ядете всяка сутрин на празен стомах.

Ефектът се забелязва в рамките на седмици и всичко това е благодарение на чудесния състав на този зеленчук: сярата и желязото в печеният лук помагат за нормализиране на нивата на кръвната захар и поддържат правилното функциониране на панкреаса и черния дроб.

6. С помощта на печен лук се подобрява състоянието на пациенти с хипертония и атеросклероза. Лукът помага за пречистване на кръвоносните съдове, премахване на атеросклеротичните плаки и предотвратява скоковете в кръвното налягане.

Лукът печен във фурна е изключително полезен! Научете за какво!

Вижте ощеСок който изгаря стотици калории: Докато си говорите по телефона – сваляте килограми

Нищо чудно, че лукът, печен на фурна, винаги ми е харесвал, а също и вкусът му, когато е добавен в различните ястия! След изпичане във фурната от лука просто изчезват етеричните масла, които дават на пресния лук специфичен вкус и мирис. Но ползите от него си остават …

Избирайте глави със среден размер за приготвяне на лечебен печен лук – те съдържат най-голямо количество ценни минерали! Кажете на приятелите си за това изключително полезно за здравето средство.

Споделете с приятелите и близките си тази статия!