НАЧАЛО ЗДРАВЕ 13 биологично активни точки за справяне с всяка житейска ситуация

13 биологично активни точки за справяне с всяка житейска ситуация

0
13 биологично активни точки за справяне с всяка житейска ситуация
13 биологично активни точки за справяне с всяка житейска ситуация

Така наречените биологично активни точки всъщност са напълно достъпни и терапията върху тях не изисква специално обучение. Практически всеки от нас чрез масаж и оказване на натиск е способен да се облекчи при болки и страдания и да влияе на психиката си, което е мощен метод за привличане на любов, пари и други желани блага. Единственото, което ни е необходимо, е да научим къде се намират тези точки.

Японският метод “шиацу” представлява въздействие върху точката чрез притискане с палеца на ръката. То може да се използва и в комбинация с въртеливо движение в избраната точка – по посока на часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка.

Правила

1. Трябва да откриете желаната точка за елиминиране на явленията, които ви безпокоят. Отначало започнете с лек натиск (в рамките на 30 секунди) – така ще подобрите кръвообращението.

2. След това направете масаж, опитвайки се да не причинявате болка: направете 9 завъртания по часовниковата стрелка и 9 – срещу.

3. Продължителността на точковия масаж във всяка точка не трябва да превишава 3-4 минути.

Точка 1

Безсъние, невроза, главоболие, съдова дистония, мигрена

Намира се на главата – в ямката на темето и в центъра на линията, свързваща най-високите точки на ушните миди. Древните китайски лекари наричат тази точка “сбор на 100 болести”.

Много ефективно средство при безсъние: преди лягане загрейте с горещата струя на душа целият гръбначен стълб, започвайки от шийните прешлени, в продължение на 8-10 минути. След това се подсушете леко, облечете си топла блузка и си легнете веднага. Добрият нощен сън ви е гарантиран. Освен това можете, когато вече сте в леглото да затоплите областта около носа, включвайки и брадичката.

Точка 2

Влошено зрение, запушване на носа

Вътрешният ъгъл на окото, на разстояние 0,3 см от него, се нарича “ясна светлина”.

Точка 3

Замайване, болка в предната част на главата, проблеми с пикочния мехур

Намира се в началото на веждата, над точката 2. Ако откриете болезненост в точката 3 (това показва, заболяване на пикочния мехур) – масажирайте тази точка в съответствие с препоръките и ще можете да избегнете или да изключите започването на болестта.

Точка 4

Лошо зрение, съдово главоболие от типа на мигрена

На външния край на веждите е точката, наречена “бамбукова нишка”.

Точка 5

Гърчове при деца и възрастни, безсъние, главоболие, виене на свят, замъглено зрение

Разположена е в центъра над моста на носа, на вертикалната линия от върха на носа и носи поетичното название “среща с храма”. Ако детето ви има припадъци, не се паникьосвайте – направете лек масаж на точка 5 и то ще се успокои. А ако имате безсъние, главоболие или замаяност, масажът в тази точка значително ще подобри състоянието ви.

13 биологично активни точки за справяне с всяка житейска ситуация

Точка 6

Мигрена

Бързо облекчение предизвиква масажът в точка 6, разположена навън от външния ъгъл на окото на около 0.6 см от него.

Точка 7

Главоболие, световъртеж, заболяване на очите, емоционален стрес

Тя носи името “слънце”: разположена е в темпоралните кухини между външния край на веждите и върха на ухото.

Точка 8

Главоболие, световъртеж, нарушения на речта, проблеми със стомаха, синузит

Точка “четири белини” се намира на 1 см под средната линия на орбитата на нивото на зеницата. Тя ще ви осигури безценна услуга, ако ви трепти горния клепач, имате главоболие, замаяност или нарушение на говора. Болезненост в тази точка може да означава проблем със стомаха или синусите.

Точка 9

Нервни тикове на лицевите мускули

Точката “Земен килер” се намира навън от ъгъла на устата на около 1 см от нея.

Точка 10

Увеличение на щитовидната жлеза, нарушение на говора, миозит на шийката на матката

Намира се отпред и нагоре от ъгъла на долната челюст. Ако опипате това място, ще откриете ямка. Тази точка се нарича “оста на бузата”. Ако имате проблеми с въртенето на шията, неволно напрежение в положението на главата – веднага пристъпете към масаж на точката 10.

Вижте ощеКраката ви ще изглеждат все едно сте на 20 благодарение на този разтвор!

Точка 11

Припадъци, шок, истерия, оток на лицето, тикове

Намира се под края на носа в горната третина на вертикалните канали на горната устна – китайците наричат тази точка “средата на човека”.

Точка 12

Тя е същата като точка 11. Активира функциите на мозъка и вътрешните органи

Аналогични са показанията и на съседната точка 12, разположена по средата на линията свързваща брадичката с ръба на долната устна.

Точка 13

Анти-стрес, страх, негативните емоции

В центъра на вътрешната част на брадичката е разположена точката, която се нарича “анти-стрес”. При всякакви неочаквани негативни новини, уплаха, емоционален стрес, притиснете с палеца на дясната си ръка тази точка.

Правейки масаж на лицето, вие способствате за мощно мускулно отпускане на цялото тяло и снемане на напрежението. Ако откриете болезнени точки, обърнете им специално внимание. Така вие отстранявате от тялото си едни или други проблеми, избягвайки често много неприятни последици.

И не забравяйте – само чрез промяна на своето съзнание, ние заедно променяме света!