НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отървете се от мухъла с помощта на природни средства!

Отървете се от мухъла с помощта на природни средства!

0
Отървете се от мухъла с помощта на природни средства!
Отървете се от мухъла с помощта на природни средства!

Ако искате да се отървете от мухъла, най-добре е да го направите по естествен начин, без да използвате никакви химикали. Използвайте естествени съставки, които няма да навредят на вас и на семейството ви.

Мухълът може да има отрицателно въздействие върху здравето. Той може да доведе до депресия или умора, както и да причини алергии и дразнене.

Има много специални вещества, но ние ще ви запознаем с натурални съставки, които ще помогнат да се отървете от мухъла.

Оцет

Налейте оцета в празна бутилка и напръскайте върху третираната повърхност. Може да разредите оцета с малко вода. Въпреки това, ние ви препоръчваме да използвате само оцет, защото така е по-ефективен. Оставете оцета върху повърхността в продължение на няколко часа и след това използвайте четка за почистване.

Ако миризмата е силна, добавете няколко капки етерично масло. Белият оцет ще ви помогне да елиминирате до 82% от общия брой плесенни спори. Можете да го използвате, за да предотвратите образуването на мухъл, като просто напръскате и оставите разтворът да изсъхне.

Използвайте и 3% водороден пероксид за напръскане на третираната повърхност. Оставете да престои около 10 минути и след това изтрийте. Използвайте влажна кърпа, за да избършете повърхността, а ако искате, можете да смесите водороден пероксид със сода за хляб и оцет.

Разтвор от масло на чаено дърво

Много от методите за отстраняване на мухъла са естествени, но някои от тях са по-скъпи. Ето едно по-скъпо решение. Смесете 2 супени лъжици масло от чаено дърво с 2 чаши вода и ги налейте в пулверизатор. Напръскайте повърхността и не измивайте. Миризмата от маслото ще изчезне след няколко дни.

Екстракт от семената на цитрусови плодове и вода

Това средство няма особен аромат. Можете да използвате 20 капки и да ги  смесите с 2 чаши вода. Излейте сместа в пулверизатора, като средството не трябва да се отмива от повърхността.

Вижте още: 11 идеи как да улесните живота си, като използвате водка

Хлебна сода

Това е естествено и много мощно средство. Смесете содата с вода и напръскайте повърхността. Оставете за няколко минути и измийте с четка. След това избършете повърхността с влажна кърпа. Вие ще се отървете от мухъла и неприятната миризма.

За да избегнете появата на нов мухъл, трябва да почиствате редовно с влажна кърпа повърхността, а след това да пръскате с оцет.