Това растително лечебно средство съчетава в себе си полезните свойства на любимите ви чесън и червено вино. Получената смес може да попречи на много заболявания, пречиства кръвта, укрепва имунната система, премахва лошия холестерол, подобрява сърдечно-съдовата система, отстранява излишната сол от организма, увеличава издръжливостта, дава енергия и се бори с инфекциите.

Чесън и вино – комбинацията, която убива всяка настинка! Преди всичко, това средство има силни свойства в борбата срещу различните видове рак.

Ето какво ви е нужно:

12 скилидки чесън;

1/2 литър червено вино с добро качество.

Приготвяне:

Обелете чесъна и го смесете в стъклен буркан с половин литър вино. Препоръчваме ви да използвате чесъна, който се продава на пазара от бабите вместо китайския чесън, които се продава в супермаркетите.

Китайският чесън има ниски терапевтични свойства. Също така, можете да отрежете чесъна на половина, в този си вид той ще се накисне много по-добре, а и ефектът от настойката ще бъде много по-мощен. В този си вид вкусът на настойката ще бъде доста специфичен.

Вижте още: Замразете лимоните за по-голям ефект върху здравето ви!

Затвореният буркан със сместа се съхранява в продължение на две седмици на защитено от слънчева светлина място. В същото време, разклащайте сместа 2-3 пъти на ден.

Накрая, течността се прецежда и се съхранява в непрозрачен съд.

Този еликсир може да бъде правен най-малко два пъти годишно. В продължение на 1 месец пийте по 2-3 супени лъжици на ден.