НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вече няма да страдате от задържане на течности в организма!

Вече няма да страдате от задържане на течности в организма!

0
Вече няма да страдате от задържане на течности в организма!
Вече няма да страдате от задържане на течности в организма!

Задържане на течности в организма – просто ги мразим! Нещо повече, това състояние не само придава лош вид на тялото, но също така може да увреди здравето на целия организъм. Ние открихме ефективни методи за борба със задържането на течности и, разбира се, ще ви научим как да се справите с този неприятен проблем!

Задържане на вода в тялото – това представлява натрупване на течност в организма. Този процес не зависи от приема течности през деня. В действителност, препоръчаното количество вода за мъжете е 3 литра и 2 литра за жените. Това е много повече, отколкото сме свикнали обикновено да пием!

Задържането на вода е нормално, ако го чувстваме в края на напрегнат ден. Въпреки това, ако страдате от това състояние на регулярна основа, това може да означава, че имате сериозен здравословен проблем. В този случай, трябва възможно най-скоро да се консултирате с лекар за съвет.

Основните причини за задържането на течности е начинът на живот, присъствието на натрий в кръвта, наличието на хормонални промени, както и сърдечни и бъбречни проблеми.

Как да сведете до минимум това неприятно състояние?

Бърза помощ: вдигнете ръце над сърцето си и останете в тази позиция за известно време.

Препоръки за дългосрочен план:

Променете начина си на живот, движете се повече. Ходене, колоездене, бягане. Плуването е отлично средство.

Вече няма да страдате от задържане на течности в организма!

Променете храненето си:

Опитайте се да консумирате по-малко храна, съдържаща натрий, а именно, консервирани и пушени храни, осолено месо, риба или птици. Намалете приема на сол и я заменете с подправки.

Намалете количеството сладкиши, които ядете. Хората с диабет имат по-висок риск от задържане на течности в организма.

Вече няма да страдате от задържане на течности в организма!

Опитайте се да консумирате храни с високо съдържание на калий. Перфектната рецепта е смес от банани, фурми и спанак.

Вижте още: Кажете сбогом на разширените вени завинаги! Ето как!

Смята се, че диуретиците имат добър ефект върху премахването на излишните течности от организма. Те включват чай от магданоз (за най-добри резултати, можете да добавите чесън) и сок от червена боровинка.

Ако сте харесали тези съвети, не забравяйте да ги споделяте с вашите близки и приятели! Останете здрави и се радвайте на живота!