НАЧАЛО ЗДРАВЕ Йодът – изключително полезен и с открояващ се поразителен ефект

Йодът – изключително полезен и с открояващ се поразителен ефект

0
Йодът - изключително полезен и с открояващ се поразителен ефект
Йодът - изключително полезен и с открояващ се поразителен ефект

Йодът е от изключително важно значение за функционирането на човешкия организъм. Суха кожа със сив отенък, постоянно падане на косата, чупливи нокти, подуване, подпухване на лицето, мътни очи, прекомерна умора, сънливост, сълзливост, и други – всичко това са признаци на недостиг на йод в организма.

Според списанието “Женските тайни”, ако йодът в женския организъм е достатъчен – очите блестят и присъства постоянно чувство на бодрост!

Опасността от недостиг на този микроелемент в организма е висока, тъй като функцията на щитовидната жлеза е свързана не само с външния вид, но също така и с хормоналната система на човек. При децата, недостигът на йод се изразява по-просто – не могат да се концентрират върху училищните задачи, изморяват се бързо, хленчат.

Помогнете на своя организъм и на организма на вашите деца!

Хипотиреоидизъм (занижена функция на щитовидната жлеза) – съвсем не е безобидно нещо… Въпреки че се опитват да добавят йод в солта, както и в различни зърнени закуски и храни за кърмачета, това не е достатъчно!

Нека започнем с една проба – преди лягане направете три ленти от йод с дължина 10 см – от външната страна на дясната си ръка върху кожата на предмишницата. Първата лента – с най-силна интензивност на цвета, втората – с по-слаба, а трета с най-слаба.

На сутринта разгледайте тези ленти. Коя от трите нанесени върху кожата ленти от йод с различна интензивност е абсорбирала вашата кожа?

Йодът - изключително полезен и с открояващ се поразителен ефект

• Ако организмът ви е усвоил лентата с най-слаба интензивност – тогава в тялото ви няма недостиг на йод, но за превенция през есенно-зимния период е добре да го подхраните.

• Ако няма и следа от най-слабо нанесената и средната лента с йод – тялото ви се нуждае от йод.

• Ако от всички нанесени 3 ленти, на сутринта по кожата ви няма и следа – тревога!

• Ако всички 3 ленти се виждат – не бързайте да се радвате, може би щитовидната ви жлеза, вече не е в състояние да функционира нормално, необходимо е това да се оправи!

Предупреждение за тези, които страдат от хипертиреоидизъм – повишена възбудимост, изпотяване, раздразнителност – ако вие направите такъв тест, то при вас ще се получи учестено сърцебиене, затова той не е подходящ за вас!

Лечение:

Цветът и интензивността на йодът върху кожата ви ще бъдат такива, в зависимост от това колко е абсорбирала кожата по време на направената проба!

1-ва вечер – рисуваме петно от йод с размерите на дланта си на десния крак (отпред върху пищяла)

2-ра вечер – рисуваме петно на левия крак

3-та вечер – рисуваме петно на дясната си ръка

4-та вечер – рисуваме петно на лявата ръка! – това е натоварваща доза, тъй като е най-близо до сърцето.

5-та вечер – рисуваме на левия крак

6-та вечер – рисуваме на десния крак

7-ма вечер – рисуваме на лявата ръка!

Всичко е много просто, най-важното е да не се бърка! И още нещо важно – не пропускайте дори и една единствена вечер! Ако пропуснете – само след 2 седмици, започнете отначало с пробата.

Аз правя тази процедура в продължение на 15 години, всяка есен и зима. През лятото това не трябва да се прави!

Рецепти с йод (само не съчетавайте тези рецепти с горната процедура)

При гинекологични заболявания и възпаления

Намажете кожата на корема (долна част) с йод – обикновена йодна мрежа 3-5 нощи подред.

При стомашно-чревни заболявания

Няколко капки йод в малко количество вода (или мляко) – помага при стомашно-чревни заболявания.

Вижте ощеТайната за подобряване на паметта и ускоряване на метаболизма

За контузии и навяхвания

Прави се йодна мрежа на мястото на нараняване в продължение на няколко дни.

При настинка

Йодни вдишвания (аko не сте алергични към йод!) – да, отворете шишенце с йод, поемете дълбоко дъх над парите с всяка ноздра (4-5 пъти на ден) – просто не поставяйте носа си веднага върху флакона след отварянето му и не се доближавайте прекалено до отвора му.

Болки в гърба

Разбъркайте 1 чаена лъжичка йод и 1 чаена лъжичка лимонов сок. Навлажнете памучен тампон в сместа и натрийте с него целия гръб. След 3-4 часа, помолете някой от семейството, да погледне гърба ви. Тези места, където йодът се е обезцветил – са проблемните! Те трябва да се намазват с тази смес (приготвя се всеки път), докато гърбът престане да ви боли.

Бял йод

Във флакона с йод поставете няколко таблетки аспирин и ще получите бял йод за намазване на кожата. Това е за тези, които не искат да се цапат в червено с йод.

Всички рисувания с йод се правят само през нощта, а ако ги направите през през деня, след това – не излизайте на улицата и избягвайте течения.