НАЧАЛО ЗДРАВЕ Изчистете белите си дробове точно сега с тази смес!

Изчистете белите си дробове точно сега с тази смес!

0
Изчистете белите си дробове точно сега с тази смес!
Изчистете белите си дробове точно сега с тази смес!

Изпълняващи ролята на първа линия на защита, когато тялото има инфекция, ние възприемаме белите си дробове за даденост. Когато те работят правилно, ние не забелязваме, че те са важни. Само когато има нещо, което затруднява дишането ни, изведнъж осъзнаваме важността им.

Освен замърсяването на въздуха, разбира се, играят важна роля в здравето на белите дробове, най-често срещаните и най-опасните вещества (просто заради тяхното разпространение), а именно катранът и никотина, които се съдържат най-вече в цигарите и пасивното пушене. Трябва да изчистите никотина и катрана в дробовете си и да избегнете вредите, които могат да причинят на белите дробове. При многократното въздействие на тези токсини те се натрупват в организма и в белите дробове и в крайна сметка те стават изцяло черни.

Прочистване на белите дробове за превенция срещу рака

Ако наскоро сте отказали пушенето или сте се преместили в по-малко замърсена околна среда, е необходимо да изчистите дробовете си.

Тази рецепта съдържа джинджифил и куркума, лук и мед.

Джинджифил

Джинджифилът е бил използван в продължение на векове в Изтока като мощен антисептик. Той има противоракови свойства, доказани от множество изследвания. Джинджифилът е естествено противовъзпалително средство и също така действа в тялото като мощно средство за почистване на кръвта. Изяжте едно парче, ако не вярвате!

Куркума

Подобно на джинджифила, куркумата е една от стълбовете в аюрведическата медицина. Куркумата има синергичен ефект в комбинация с джинджифила и работи, за да изчисти излишната слуз от белите дробове и да намали общото възпаление. Куркумата е също анти-микробно и анти-вирусно средство, което е много важно, тъй като имунната система се влияе от намалената функция на белите дробове. Това също е свързано с превенцията срещу рака.

Лук

Лукът перфектно допълва джинджифила и куркумата. Той също е естествено средство за пречистване на кръвта и има антибактериални и антисептични свойства. Лукът повишава способността на организма да използва витамин С.

Всички тези корени имат сходни лечебни свойства, по-специално свързани с функцията на белите дробове. Но най-важното е, че те работят заедно, за да станат много по-силни от всяка съставка по отделно. Те също са уникални с това, че допринасят за способността на организма да използва други витамини от група В, както и предотвратяват замърсяване.

Мед

Използвайте само натурален пчелен мед. Натуралният мед съдържа много витамини и фитохимикали. Тук той служи и като подсладител.

Ето как да си приготвите древния еликсир за изчистване на никотина и катрана от тялото си:

Съставки:

1 литър вода

400 грама лук (около един среден размер)

2 чаени лъжички както джинджифил, така и куркума

400 грама мед

Приготвяне:

Смесете един литър вода и лук до кипване. Добавете по две супени лъжици настърган джинджифил и куркума. Използвайте само пресни корени. Избягвайте прахообразната форма, тъй като тя се намира твърде дълго на рафта и губи много от своите предимства.

Вижте още: Ноктите ви се чупят? Тялото иска да ви каже нещо важно!

Оставете да ври 10 минути, след което добавете меда. Разбъркайте и съхранявайте в хладилник.

Приемайте по две супени лъжици на празен стомах сутрин и през нощта преди лягане.

Този лечебен еликсир съчетава синергичния ефект от всички съставки, които имат естествените способности да изчистят дихателната система. Очаквайте да се появи кашлица с продължителност няколко дни или дори по-дълго след началото на лечението. Това е естествен процес, тъй като тялото ви се отървава от натрупаните катран и други токсини.

Въпреки че повечето хора могат да приемат средството толкова дълго, колкото е необходимо, трябва да имате предвид, че джинджифилът разрежда кръвта, затова се консултирайте с вашия лекар, ако приемате някакви хапчета.