Содата е мощна съставка, която можете да използвате за почти всичко. Това е наистина невероятно, нали? Содата или натриевия бикарбонат е изключително евтина, но много силна съставка. Тя може да се използва за борбата с настинките и дори рака. Можете да я използвате и за хигиена на устната кухина, като дезодорант и т.н.

Много хора по целия свят използват содата за хляб. Можете да я използвате за лечение и профилактика на много здравословни проблеми, като например диария, киселини, токсичност, метаболитна ацидоза и язвена болест. Содата за хляб има много свойства, които поддържат кожата здрава и блестяща. Вие също трябва да знаете, че содата съдържа натрий и може да предотврати хиперкалиемия, камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур.

Неутрализира стомашната киселина.

Можете да използвате тази мощна съставка за неутрализиране на киселините в стомаха! Възстановете рН баланс лесно чрез пиенето на смес от 1/2 чаена лъжичка сода за хляб и 1 чаша вода. Средата в организма често става кисела в резултат на недохранване, но содата неутрализира киселинността и възстановява рН на тялото. Добре известния лекар и лауреат Ото Варбург  открива, че раковите клетки не могат да оцелеят в алкална среда; тези клетки се развиват само в кисела среда. С други думи, поддържането на алкалността на тялото наистина предпазва здравето ви като цяло.

Отървете се от стомашните киселини.

Какви са причините за киселините в стомаха? Според експерти киселините обикновено се причиняват от натрупването на киселина в стомаха. Когато киселината се издига към хранопровода, човек чувства парене и дискомфорт, известни като киселини. Содата ефективно неутрализира киселината и може да осигури незабавно освобождаване.

Премахване на инфекции на пикочните пътища.

Както казахме, раковите клетки и бактерии виреят в кисела среда. Това означава, че ако страдате от инфекция на пикочните пътища, трябва редовно да пиете вода със сода, докато инфекцията не си отиде. Чаена лъжичка сода за хляб разтворете в чаша вода, ако не ви помогне, трябва да посетите вашия лекар.

Намалете болката при подагра.

Какво е подагра? Подаграта е възпаление на ставите, причинено от увеличаването на пикочната киселина в тялото си. Можете да пиете водната смес с натриев бикарбонат, за да облекчите болката от подаграта, тъй като предотвратява натрупването на киселини в организма.

Намалете симптомите на настинка и грип.

Много хора по целия свят са използвали смес от сода за хляб като естествено средство при настинки и грип. Те използвали тази смес в продължение на доста време. Факт е, че содата за хляб може ефективно да убие вируса, ако се приема в ранните етапи на инфекцията.

Вижте още: Ноктите ви се чупят? Тялото иска да ви каже нещо важно!

Отървете се от камъните в бъбреците.

Трябва да бъдете внимателни, защото натрупването на пикочна киселина може да бъде отговорно за камъните в бъбреците. Содата редовно разтваря камъните и предотвратява образуването на нови. Преди да използвате този домашен лек, трябва да се консултирате с лекар.

Подобряване на физическата активност.

Наред с другите неща, водата със сода може да подобри физическата активност, защото алкалността на натриевия бикарбонат намалява нивото на млечна киселина, получена в мускулите, което дава възможност за по-продължителна тренировка.