НАЧАЛО ЗДРАВЕ Този витамин може да спре рака в организма завинаги!

Този витамин може да спре рака в организма завинаги!

0
Този витамин може да спре рака в организма завинаги!
Този витамин може да спре рака в организма завинаги!

Витамин D може да се окаже липсващото звено от лечението на рака във всичките му форми!

През 2015 г. в САЩ биват поставени 1 658 370 нови ракови диагнози. Това е отрезвяваща статистика, особено като се има предвид, че включва само новите случаи. Въпреки че медицинските изследователи все още не твърдят, че са намерили лек за рака, те може би са се доближили до най-новото откритие в лицето на този важен витамин.

Близо 70% от американските деца не получават достатъчно витамин D и приблизително 75% от възрастните хора в САЩ не получават достатъчно от така наречения “слънчев витамин”. Този витамин може да се окаже важен в превенцията срещу почти всички заболявания – от рак до сърдечни заболявания и дори диабет. Подходящото дневно количество хранителни вещества са източник за общото здравословно състояние. Увеличаването на потреблението им може да бъде липсващото звено в лечението от рак.

Един от най-големите проблеми, свързани с недостига на витамин D, е, че твърде малко хора всъщност знаят как да определят дали имат нужда от този витамин. Въпреки, че единственият начин да се разбере за дефицита на витамин D е чрез кръвен тест, има много признаци, по които човек може да се ориентира за неговата липса.

Общите показатели за недостиг на витамин D включват:

  • Депресия. Серотонин – хормон в мозъка, който е свързан с повишаването на настроението, когато светлината се увеличава, той също се увеличава, и намалява, когато слънцето намалява. Хората с най-ниски нива на витамин D почти 11 пъти е по-вероятно да страдат от депресия.
  • Болка в костите
  • Мускулна слабост
  • Тежка астма, особено при деца
  • Когнитивна недостатъчност, особено при пациенти в напреднала възраст
  • Прекомерно изпотяване – изпотяване, което се появява без физическо натоварване или повишена температура, това е общ показател за ниски нива на витамин D
  • Хронична болка

Въпреки че данните не са напълно потвърдени, има няколко изследвания, които показват, че витамин D има уникална връзка с рака. Едно такова изследване е проведено от Джоан Лапе и Робърт Хейни през 2007 година. Проучването включва група жени в менопауза, чийто витамин D е бил достатъчен, но увеличен на 40 нг / мл. След само четири години рискът от всички видове рак на същите тези жени бил намален със 77%.

Изследване, проведено от д-р Седрик Гарланд, също предполага, че витамин D е неразривно свързан с някои видове рак, по-специално рака на гърдата. В действителност, неговото проучване показва, че рискът от рак на гърдата при човек може да бъде намалена с 50%, ако бъдат постигнати адекватни нива на витамин D.

Проучванията не са установили причинно-следствена връзка между недостига на витамин D и рака, но показват безспорната връзка между тях. Това може да се дължи на факта, че витамин D е важен за много телесни функции. Витамин D е необходим на тялото за абсорбцията на калций и стимулирането растежа на костите, но също така помага за регулиране на функцията на сърдечно-съдовата система, автоимунната система и другите телесни системи.

Вижте още: Диабет може да се излекува ефективно с плодове от хвойна и лимон

Въз основа на настоящите данни е необходимо приема на витамина да се регулира. Хората на възраст между 1 до 70 години се нуждаят от 600 IU дневно, а децата от 0 до 12 месеца се нуждаят от 1000 IU дневно. Най-добре е да се опитате да получите това количество от хранителните източници, като мазна риба, прясно мляко, кисело мляко, риба тон, гъби, портокалов сок и други, както и да прекарвате известно време на слънце. Въпреки това, добавките също са полезни, особено под формата на витамин D3. Добавките трябва да се вземат всеки ден в продължение на 2- 3 месеца, за да се осигури достатъчното ниво от хранителни вещества в организма.

Благодарение на тези открития витамин D може да се окаже липсващото парче в пъзела за лечението на рак. Адекватните нива на витамин D в организма са полезни за подобряване на здравето на костите и мускулите, но и намаляват рисковете от развитието на рак.