НАЧАЛО ТЕСТОВЕ Тест: Защо вашата съдба е именно такава, каквато е?

Тест: Защо вашата съдба е именно такава, каквато е?

0
Тест: Защо вашата съдба е именно такава, каквато е?
Тест: Защо вашата съдба е именно такава, каквато е?

Разберете повече за вашата съдба с този лесен тест!

На въпроса “Как сте?” вие винаги отговаряте с “добре”, а често дори и с “великолепно”? Вие сте абсолютно доволни от всичко в живота си? Тогава не си губете времето и не четете по-нататък.

За всички останали, които искат да разберат “какво и защо”, има един прост тест.

На всяко едно от трите твърдения трябва в първите 3 секунди (след като сте го прочели) честно да отговорите с “да” или “не” – кажете първия вариант, който ви идва на ум.

1) Аз съм добре. Самооценката ми е 100 от 100% във всички области на живота. Ако нещо не се получава, аз просто се променям и достигам целта си. Аз обичам и имам обичащ човек до себе си. Може би дори собствено семейство.

2) Другите са добре. Аз нямам врагове, защото разбирам, че тези хора ме мотивират да раста и да ставам все по-съвършен.

3) Светът е добре. Това е едно прекрасно място, което е изпълнено с радост. Постиженията и материалните ценности са нещо страхотно. Но на мен ми носят не по-малко удоволствие чистият въздух, топлото слънце и чашата кафе.

Да разшифроваме резултатите:

1 – Ако имате отговор “не” – най-вероятно в този свят се чувствате по-малко успешни или по-малко щастливи от другите хора. До голяма степен сте самокритични и не приемате себе си. От гледна точка на логиката, това е разумно, но в действителност постоянната критика и самоконтрол не ви позволяват най-важното – да приемете себе си.

Отговорът на всички проблеми за такива хора е самоубийството, което не е необходимо да бъде направено буквално. Много по-често се случва безсъзнателно самоубийство, например, когато се натъквате на неподходящи хора и не създавате собствено семейство или просто спирате развитието на собствената си наследствена линия.

Може би постоянно се самообвинявате, вместо да приемете проблема:

“Една от причините е в мен = аз мога коригирам тази причина, мога да реша проблема.”

2 – Ако имате отговор “не” – очевидно, отношенията ви с другите не са много добри. На вас просто ви е неудобно да живеете сред тях. Тъй като другите са твърде несъвършени, слаби или просто досадни.

Човекът, който е приел позицията “другите не са наред”, живее с мисълта за постоянен страх, риск от провал, и т.н.

Отговорът на жизнените проблемите на такъв човек се явява убийството: на взаимоотношенията му, на неговото настроение, на собственото му бъдеще – с помощта на атмосферата на недоверие, ревност или открита враждебност към другите.

3 – “Не” в тази категория отразява пълна безпомощност, безнадеждност и липсата на каквито и да било положителни очаквания за бъдещето и неговата съдба. Защото “светът не е в ред” е пълна липса на смисъл в живота, което се превръща в пиеса, написана глупаво, но която не сте длъжни да играете по никакъв начин.

Отговорът на жизнените проблеми на такъв човек в този случай е лудост. Тези хора водят живот, в който напълно отсъства успеха или щастието. Те или достигат успех в непрекъсната война по закона на джунглата или получават отвращение към живота и губят щастието си. Или в преследване на щастието, взимат един куп заеми, включват се в съмнителен сделки и т.н. Което в крайна сметка води до идеята, че този свят е едно лудо място.

Тези основни отношения със себе си, другите и света се формират още на  години и половина, като реакция на собственото ни раждане (когато първите 9 месеца от течна безтегловност и тъмнина, отстъпят място на непознатия огромен свят). Връзката с майката има решаващо влияние върху избора на жизнен сценарий и съдба. Това често е толкова тежка травма за детето, че просто то ги забравя, тъй като е твърде болезнено за неговата психика. В резултат на това дори хората може да не помнят и да не признават първопричините да приемат тези три основни позиции.

Вижте още: Формата на ноктите ви може да каже много за вашата личност!

По този начин, още на година и половина се задава направлението, посоката на човешката съдба. Целта на съвременната терапия не е просто изследване на причините за съдбата, но също така и корекцията на “Аз съм добре, другите са добре и света е добре”, което е единствения възможен вариант за един щастлив и ефективен живот. И затова отговорът на проблемите на живота следва да бъде: “Промених се, за да постигна желаното!”

Послепис: И не забравяйте, само чрез промяна на своето съзнание, заедно променяме света!