НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Вижте какво в дома си трябва да изхвърлите и какво да запазите!

Вижте какво в дома си трябва да изхвърлите и какво да запазите!

0
Вижте какво в дома си трябва да изхвърлите и какво да запазите!
Вижте какво в дома си трябва да изхвърлите и какво да запазите!

Ето кои предмети в дома ви носят успех и просперитет!

1) Цветята в саксии винаги отразяват състоянието на техните собственици. Ако те се грижат за цветята си, състоянието им ще подскаже каква е атмосферата в дома.

2) Щавените кожи в дома (магазина, офиса…) ще допринесат за успешната търговия, увеличаването на капитала и защитата на вашите придовивки. Само че кожите се нуждаят от грижа и внимание.

3) Сушените цветя, поставени във ваза, създават своеобразен букет, насърчават за просперитет, богатство, здраве и комфорт. Те неутрализират негативната енергия. Въпреки това, в някои страни днес е доста често срещано погрешното схващане, че сушените цветя не могат да се съхраняват у дома. Още повече увеличават енергията цветята и билките, висящи на гредите от определено място или в задните стаи.

Не забравяйте, че по-рано във всяка селска къща, букетите от билки са били провесени на тавана. Билките и цветята се съхраняват в къщата, като естественото им сушене освобождава енергия за здраве, която защитава дома в периоди на епидемии.

4) Фигури на животни (не гротескни) защитават къщата от увреждане и пазят парите и богатство. Кучета, мечки, тигри, дракони ще ви защитават. Фигурите на войници, матрьошки, повтарящи се помежду си и разположен в един ред, са отлично почистващо средство. Слоновете, поставени един зас друг и наредени по размер от най-голямия към най-малкия, са универсален пречистващ инструмент. Не случайно по-рано слоновете са стоели по рафтовете на много домове.

5) Възглавници – прелестите на съпружеската любов. Ако са гобленови възглавници със светли шевици – ще ви пазят от раздяла с любимия човек и съсредоточват вниманието на партньора. Ако възглавниците са на цветя – пазят здравето; ако изображението е на хора и животни – защитават от опасности; ако изображението е на пейзажи, ще имате успех във всяко начинание.

Какво не трябва да имате в къщата си?

Апартаментите са пълни с голямо разнообразие от предмети и вещи – от чисто функционални до декорации на интериора. Но не всичко е добре да бъде в дома ви.

1) Стари износени чехли, не трябва да се съхраняват в къщата – те привличат отрицателна енергия. Ако сте скъсали чехлите си, ги изхвърлете.

2) Също не трябва да съхранявате скъсани и безполезни дрехи. Винаги правете оценка на старите обувки и дрехи на принципа дали ще го носите още. Ако няма да ги ползвате – изхвърлете ги.

3) Спукани, счупени или с дефекти съдове, получени по време на експлоатацията им, нарушават енергията на храната, което я прави опасна за човешкото здраве. Колкото и да не ви се иска, ако по чинията ви липсват парченца от нея, трябва да я изхвърлите. Чинията (купата) символизира семейството. Счупените съдове сочат за възможни проблеми в отношенията.

4) Живи растения, на които стъблата покриват стените не могат да бъдат вътре в къщата. Увивните растения привличат различни заболявания. Ако растението се намира извън дома, от външната страна, то ще ви бъде от полза – вашият дом ще бъде защитен. Но ако растението е вътре в къщата, то растежът му трябва да се контролира така, че стъблата да образуват една топка в саксията. Можете да направите рамка от тел.

5) Да държите изкуствени цветя в къщата е опасно. Изсушени, те привличат лошия късмет, болестите, вещаят смърт. Могат да причинят и овдовяване.

6) В същото време в къщата може да имате и други сухи цветя, в по-голямата си част те преработват негативните излъчвания, защитават от заболявания.

Вижте още: Привличане на късмет с помощта на 10 позитивни думи

7) Не отглеждайте в дома си теменужки. Те традиционно са засаждат на гробовете.

8) Иглолистните клонки във ваза са подходящи само по време на коледните празници. Клонките в апартамента през останалата част от годината вещаят лош късмет.

9) Бегония – символ на семейното благополучие – винаги помага за балансиране на ситуацията.

10) Подарена палма никога не носете в дома си – вещае голяма мъка.