НАЧАЛО ЗДРАВЕ Почистете зъбите си с тази домашна лечебна паста

Почистете зъбите си с тази домашна лечебна паста

0
Почистете зъбите си с тази домашна лечебна паста
Почистете зъбите си с тази домашна лечебна паста

На пазара се предлага голямо разнообразие от средства за почистване на зъбите. Но дали те наистина са безопасни, тъй като съдържат част от тези компоненти, които отдавна са признати за вредни за здравето (флуорид, натриев лаурил сулфат, триклозан…).

При условия на редовна употреба на това средство, вие не само ефективно ще избелите зъбите си, но и ще предотвратите възникването на евентуални проблеми в устната кухина.

Лечебна паста за зъби

Съставки:

3 супени лъжици хлебна сода

1 супена лъжица кора от ним на прах

3 супени лъжици кокосово масло

15 капки етерично масло от мента

Приготвяне и прилагане:

Смесете всички съставки до получаването на гладка консистенция. Съхранявайте в подходящ съд в хладилника. Използвайте средството, както обикновената паста за зъби – сутрин и вечер.

Вечнозеленото дърво ним в Индия се нарича “древна аптека” или “божествено дърво”. В ориенталската медицина, то се използва като антибактериален, противогъбичен и стягащ инструмент. Кората от ним на прах може да бъде закупена в био магазините или онлайн.

Вижте още: Невероятни методи на нашите баби, които наистина работят!

Кокосовото масло омекотява абразивните свойства на содата, без да намалява избелващия и антибактериален ефект. Така кокосовото масло има благоприятен ефект върху цялата устна кухина: премахва възпалението на венците, лекува язви на лигавицата.

Споделете тази статия с приятелите си.