НАЧАЛО ЗДРАВЕ Пречистване на лимфата с 10 прости натурални начина

Пречистване на лимфата с 10 прости натурални начина

0
Пречистване на лимфата с 10 прости натурални начина
Пречистване на лимфата с 10 прости натурални начина

Лимфата я наричат живата вода на организма. Тя циркулира през лимфните канали, почиствайки цялото тяло, като осъществява пречистването на клетките и отделянето на всички токсини и продукти, разпадайки злонамерените вируси и бактерии. Именно лимфите първи ни сигнализират, че с организма нещо не е наред.

Ако  чувствате постоянна слабост, умора, често боледувате от синузит, имате болки в гърлото, страдате от главоболие, артрит и затлъстяване, трябва да отделите спешно внимание на вашата лимфна система.

Няколко природни метода за детоксикация, които действат комплексно, ще ви помогнат да подобрите лимфния поток.

Как да почистите лимфата?

1) Дишайте дълбоко! В организма циркулира 3 пъти повече лимфа, отколкото в кръвта, като орган за изпомпване на лимфната система няма. Ето защо, дишайте дълбоко и вие ще способствате за бързото обновяване на лимфите.

2) Движете се повече! Скокове, бързо ходене, разтягане и други спортни натоварвания с умерена интензивност дават благоприятен ефект върху подобряването на лимфния поток.

3) Пийте повече вода! Без достатъчно количество вода, изхвърлянето на токсини се забавя. Вредните вещества се натрупват и отравят организма. За най-добри резултати, добавете във водата малко лимонов сок.

4) Забравете за сладките напитки! В такива напитки съдържанието на захар е твърде високо. Защо да претоварвате тялото си?

5) Яжте пресни плодове на празен стомах! Повечето плодове се смилат в стомаха ни в продължение на 30 минути. Киселините и ензимите, които те съдържат, насърчават стартирането на процеса на храносмилане сутринта.

6) Яжте зелени зеленчуци! Те съдържат изобилие от хлорофил, който перфектно почиства лимфата и кръвта.

7) Яжте ядки! Редовно предоставяйте на тялото си незаменимите мастни киселини за активна детоксикация. Орехите, бадемите, лешниците и слънчогледовите семки, тиквеното и лененото семе могат да ви помогнат с това.

8) Пийте билков чай! Чай от ехинацея, астрагал, корен от женско биле имат положителен ефект върху лимфите. Проверете дали нямате противопоказания при употребата на тези средства.

Вижте още: Магнезий – ето как да си го доставяте ежедневно!

9) Правите си масаж! Правете масаж с четка с естествени влакна с дълга дръжка под формата на водни процедури. С кръгово движение разтривайте кожата отдолу нагоре: от палците на краката до раменете.

10) Вземете си душ! За ползите от студения душ е говорено не малко. Студената вода стимулира почти всички системи на организма!

Да започнете процеса на детоксикация, никога не е късно! Можете да започнете още сега, за да почувствате по-скоро прилив на енергия и бодрост.