НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Паяците нямат шанс пред този естествен репелент!

Паяците нямат шанс пред този естествен репелент!

0
Паяците нямат шанс пред този естествен репелент!
Паяците нямат шанс пред този естествен репелент!

Повечето от паяците живеят на открито, но има и такива, които предпочитат да споделят подслона си с хората.

Най-често в апартаментите и къщите се появяват дългокракия паяк сенокосец, както и черния и сивия паяк (тези, които се опитват да плетат паяжини).

Паяците, които живеят в домовете, не носят особено вреда за човека. Напротив, помагат ви да се справите с молците, мухите и другите насекоми. Но паяжините в ъглите на стаите и перспективата за увеличаване на населението на членестоногите са малко смущаващи.

Как да се отървете от паяците?

Ако в къщата ви има много паяци, това означава, че те намират постоянен източник на храна. Ето защо, ако имате нужда да се отървете от тях, е необходимо, да разберете какви други насекоми, отглеждате в дома си.

За да се отървете от членестоногите, не е необходимо да прибягвате до токсични химикали. Има един много лесен начин, с който да ги накарате сами да напуснат дома ви.

Етерично масло от мента – най-популярното средство за борба с паяци. Те не могат да го търпят! За получаване на естествения репелент в 100 мл вода добавете 2-5 мл етерично масло, изсипете сместа в спрей бутилка и разбъркайте добре.

Вижте още: Тези 6 растения ще ви помогнат да охладите дома си

По време на редовното ви почистване третирайте с това средство всички прозорци и врати, отвори, ъгли и пукнатини в къщата. След това повтаряйте процедурата още 2-3 дни.

Вие ще видите, че паяците скоро ще започнат търсенето на по-подходящ дом, а вашето жилище ще бъде изпълнено с вълшебен аромат!