Нашето тяло, обикновено ни изпраща сигнали за това, което се случва вътре. Има много хора, които си мислят, че болката в гърдите означава инфаркт, макар че много пациенти, прекарали инфаркт, не са чувствали болка.

Някои сърдечни атаки са бавни, а други са много бързи. Това се дължи на няколко причини. Хората често пренебрегват симптомите и не отиват в болница. В този случай трябва получите навременна медицинска помощ, тъй като тя е от решаващо значение. Не трябва да закъснявате.

Подобно на вашето тяло, можете да получите предупредителните знаци от косата си. Звучи интересно, нали? Например, ако косата ви е пълна с големи количества кортизол, това вероятно е признак за инсулт. Нивата на кортизол могат да бъдат измерени чрез слюнката, урината и кръвта.

Вижте още: Ръцете и състоянието им позволяват диагностика на заболяванията

Според сърдечносъдовия експерт Чонси Кренди, има 4 признака или симптоми за сърдечен удар. Болката в гърдите е първата, макар че не винаги тя е очевидна. След това идват потенето и гаденето, последвани от затрудненото дишане, и най-накрая проблемите със стомаха.

Уверете се, че винаги знаете симптомите, така че да можете да реагирате навреме!